Nu stiu, dar daca vrei sa tina foarte mult, il poti inveli intr-un strat de ghips.
Ce fel de pepene este? Este pepene normal sau de alt fel?
Se poate ține câteva zile până la o săptămână și 3 zile sau se poate probabil și mai mult. Dar după începe să se strice și nu o să mai fie atât de bun pentru consum.
Chestia cu "ghipsul" ca să tina pepenele bun mult timp e o prostie. Nu e adevărat! Deci să nu te iei după acea idee.
Ghipsul nu ajută deloc să țină pepenele bun mai mult timp!
In general, se simte gustul cam vechi dupa o săptămână, dar până la 2 săptămâni ar fi destul de bun, și își mentine gustul. Depinde și de faptul dacă a fost o cultura buna si dacă temperatura rece este una convenabila.
Recent am mancat un pepene pe care l-am cumparat cu 2 săptămâni in urma, se simtea putin cam vechi, dar tot arata super, si a fost foarte delicios.
Orice fruct leguma e bine sa fie consumata in cel mai scurt timp de la recolatare daca vrei sa ai maxim din fruct enzime etc, cu cat timpul trece isi pierde din putere si cand e pe duca il prind sporii de mucegai din aer prezenti peste tot si aia e game over.
Penenele galben daca este perfect fara lovituri sta 1 saptamana in frigider comunist de 1.1m cu motor nemuritor_si mai mult de ai ceva frigider cu ioni si fresh tehnology dedicat sa tina legumele 30-60 zile pe val.
Penenele verde sau rosu daca il ti pe beton curat tip mozaic sau in ceva beci domnesc cu temperatura Macintosh 3-8 grade sta 1 luna fara bai.
Acuma nimeni nu cred ca i-a un pepene de consum sa-l tina 3000 de ani de test, da na poate un Josef Mengele cu vise clasice de dr. Ciomu, posibil sa incerce, sa mai faca o bifa in carnetel.
Un pepene neinceput la rece? uite unu la cald time lapse 609 zile:
dupa 50 zile devine pal, la 450 zile incepe mucegaiul din exterior, la 471 naste
https://www.youtube.com/watch?v=xmW0SXBkRKo
A WHOLE F***ING WATERMELON - My longest time lapse ever!
Daca este pepene verde, daca nu este lovit, nu are celule moarte, strivite, poate sta si 2 luni fara problema, poate si 3 luni.
Am mincat pepeni in luna lui Noiembrie,pepeni care au stat pe cimp dupa recoltare in gramezi.
Nu erau stricati,dar pierduse apa din ei,nu mai aveau miezul ca unu de abia recoltat, plus avea un gust mai accentuat de dovleac.
Pe vremuri oamenii care cultivau si videau pepeni prin piete, stateau acolo cu masini intrebi cel putin cate o luna pana sa vinda tot, uneori si mai mult.
Nu trebuie neaparat sa il tii la rece, dar il tii la rece cum spui sigur poti pastra cateva luni, dar gustu nu stiu de o sa mai fie cum am spus ca la unu acum recoltat.
Bucur_Mario_Valentin_1982 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: