De putut, se poate. Da' ai nevoie de scule. Cheie fixă care să intre pe holenderele bateriei sau chiar și un clește „papagal". Verifică să ai garnituri pentru acele holendere.
Pași:
1. închizi robineții de trecere ca să nu țâșnească apa după demontarea bateriei;
2. demontezi bateria veche;
3. verifici distanța dintre mufele celor două țevi să poți monta bateria nouă. Dacă nu corespunde, mai compensezi din cele două mufe excentrice, rotindu-le până ajungi la distanța corectă;
4. montezi noua baterie. Ai grijă să NU strângi holenderele ca pe șuruburi! altfel distrugi garniturile și o să țâșnească apa mai rău ca înainte! Corect, un holender se strânge cu mâna, iar din punctul de unde nu mai poți să-l mai rotești doar cu mâna, pui cheia (cleștele) pe el și mai dai cam o jumătate - trei sferturi de tură.
5. deschizi robineții de trecere (cu bateria ÎNCHISĂ!) și verifici să nu fie scurgeri la holendere. Dacă apar picături, mai strângi puțin de ele.
Gata.
Cam pana intr-o 100 de lei te va costa manopera.
Nu te sfatuiesc sa o schimbi tu, deoarece se pot ivi complicatii.
Iti trebuie sa ai scule; tevile pot fi ruginite si e riscul la le rupi.
Buna:)
http://www.mobilleta.ro/blog-bucatarii/cum-monteaza-o-baterie-de-bucatarie/
Asta in caz ca ai tot ce trebuie + sculele potrivite.
Dar daca nu te pricepi, cheama pe cineva si nu te va ajunge mai mult de 30 de roni
O zi buna:)
Nu-i nevoie de un profesonist!
Daca nu te pricepi, cauta un vecin, prieten.Mai mult de 20 -30 de lei nu cred ca iti va lua!
Mersi, foarte detaliat doar ca tre sa caut pe net ce inseamna holendere o sa incerc in seara asta, treaba e ca invat foarte repede, am logica foarte buna si imi dau seama cum merg lucrurile dupa ce le-am vazut schema asa ca nu pare sa fie greu, am cateva scule, am niste chei, un patent si o cheie care se face mai mare sau mai mica (are un fel de scarita sau trepte de unde poti sa o faci mai larga)