Legat de termopane două şmecherii care o să vă lămurească asupra calităţii :
1 - " stai cu geamul deschis, pe partea cealalta aprinzi o bricheta. O sa vezi corect imaginea brichetei, apoi pentru geam clar-clar o sa vezi inca o imagine cu doua reflexii ale flacarii (pentru ca sunt doua prisme mama lor) apoi pentru geam low-clar o sa vezi 3 reflexii (ai doua geamuri si un strat low) si la geam low-low o sa vezi 4 reflexii ca sunt in total doua geamuri si doua straturi de low. "
2 - " Se poate verifica dacă au sau nu armătura metalică cu un magnet puternic. Magneti gasiti si la hipermarket la standul pentru animale/acvarii unde sunt acei magneti pentru curatarea acvariului.
Il puneti pe profil si se va simti prezenta metalului sau nu. Magnetul costă 10 lei. "
Legat de prezenţa sau absenţa Argonului este mai complicat : " ARGON:se pun coltari de plastic la bagheta din interiorul geamului, la argon cel putin 2 coltari sunt cu supapa pentru inserarea argonului acesta se baga din fabrica si se realimenteaza la aproximativ 2 ani din ce stiu eu " - poate avea acele supape dar nu este obligatorie şi prezenţa Argonului.
Pentru profesionişti există un aparat pentru verificat geamurile low-e.
Pfffoai...Nu cunosc marca. Si daca nu sunt cunoscute inseamna caeste o firma mica, cu profile proaste. Eu iti recomand profilurile TROCAL. La casa mea mi-am pus TROCAL dupa ce am citit pagini intregi si m-am informat foarte bine in privinta termopanelor.
Am vorbit cu foarte multi oameni pana ce am ales TROCAL.
DECI, recomandarea mea este: TROCAL
Am auzit de ele.Sunt bune calitativ.Am montat asa ceva.Dar iti recomand totusi Rehau.
Sunt destul de batran ca sa nu cunosc comparatia si nu vreau sa te dezamagesc, dar am o parere proasta.
Nu se compara cu lemnul adevarat. E ca, nu stiu sa dau un exemplu decent.E o tehnologie economicoasa, nu sanatoasa. Cand se faceau giurgiuvelele din lemn si cristal erau doar un miliard de oameni, azi se depasesc 6-7 miliarde. E ca carnea din soia, fata de carnea de urs, gatita vanatoreste. (cu conditia ca ursul sa fi trait linistit acum cel putin 50 de ani-nu 'ecologic' sau 'ocrotit'). dar nu stii tu astea.Era un film de acum 70ani (sa zicem), anticipativ, numit 'Conservele verzi" cu E.G.Robinson. Cauta sa-l vezi. O sa te infiori!
Nu sunt gresite, argumentele tale sunt ok, dar ..trebuie sa fim si noi,, la moda''o zi buna!
Eu am de la teraplast de 15 ani și sunt foarte mulțumit de ele. N-am avut nici un fel de problema.