Gasesti asa ceva la magazine de unelte de constructii. Sa iei si lame de schimb. Rotopercutorul de care spune cristi e mult prea costisitor.
https://www.werkromania.ro/ro/produse/werk-razuitor-tip-744/324-14-37.html
Un ciocan rotopercutor de la Bosch. Cel mai ieftin cu putinta. Va fi in jur de 400 de lei la Dedeman. Suficient de puternic incit sa dea calciul si vopseaua jos de pe pereti, suficient de mic ca sa nu darime peretii (de BCA) Plus o dalta lata cu prindere SDS, ca sa o bagi si sa o scoti rapid din ciocan, a carui mandrina e tot SDS, la Hornbach gasesti si la 20 de lei.
https://www.dedeman.ro/....../p/1027834
Eu am rupt o toporisca de metal la un apartament cu doua camere si doua holuri mari care era tot dat cu calciu. Mi-a luat doua saptamini asta. Imi mai ramasese dormitorul de facut cand s-a rupt toporisca. M-am infuriat si am mers si mi-am luat ciocan rotopercutor (pe atunci nu aveam), asa cum si tie ti-am descris, si treaba de trei zile am facut-o intr-una singura, cu pauze :). Au trecut anii si de atunci am mai avut lucrari grele, si a fost o unealta nepretuita care m-a scutit de multa munca fizica degeaba. Am curatat usor si gresie si faianta cu ea. Singurul incovenient era ca facea probleme cu vecinii, datorita zgomotului :).
Si, poti folosi mai apoi ciocanul si ca masina de gaurit sau insurubat, daca ii atasezi un adaptor de la SDS la madrina normala (acela e vreo 60-70 de lei), si pentru gauri in beton, caci are trei functii, rotatie, rotatie plus percutie, sau doar percutie
Succes la demolare! Scuze, am vrut sa zic la curatare! :) :)
Pentru așa ceva nu îți trebuie o scula demolatoare, e mult prea grea si puțin eficienta pentru așa ceva.
Cred ca mult mai utila ar fi o unealta multifunctionala. Un raport bun preț calitate il obții la Heinner, chiar au una in oferta pe eMAG.
Cred ca glumesti! Asa ceva la calciu si vopsea?!? Eu, dupa cum am zis, am rupt o toporisca la calciu, daca mergea cu razuitoarea, ma foloseam de ea. Dar n-a mers, calciul e dur, si aluneca peste. La vopsea e si mai si, mai ales daca a fost trasa direct pe beton. Doar daca e veche si se scorojeste mai are o sansa, altfel, e chin si durere cu razuitoarea, de aceea exista operatia numita buceardare, dai cu ciocanul sau toporisca din loc in loc (o lovitura la max 1-2 cm), cit sa poata fi folosit peretele ca suport pentru faianta.
Dar, na, daca vrei sa faca baiatul bataturi pana isi rezolva problema...
O fi solutia mea mai scumpa, dar e rapida si usoara, si va avea o scula ce o poate folosi si in multe alte situatii. Raportul pret-ce ofera e cit se poate de bun!
Ai curatat peretii? Ai reusit cu scula ce ti-a indicat-o darrio2007? E atit de buna incit sa dai calciul jos cu ea de pe pereti? Dar vopseaua? As vrea sa stiu, caci conteaza pentru mine.
Nu glumesc deloc. Calciul de pe vremuri se facea din ciment alb, praf de piatra, aracet si zeama de var. Se mai facea si din ipsos cu clei de oase, pentru ai intarzia priza sa se poata lucra mai mult timp. Calciul de care spui tu putea fi facut din lapte de ciment stropit cu compresorul, chiar si pe tavan. Se facea asa ceva cu multi ani inainte. Dar ala nu e calciu. Vopseaua se da in mod normal pe glet, inainte era din ipsos(de modelaj), rapid cum se spune acum. Daca tu ai rupt o toporisca si nu a mers cu razuitoarea, este alta problema. Asa este la tine. Stiu si ce inseamna buceardat.
"Vopseaua se da in mod normal pe glet". In mod normal, însă cate chestii făcute în mod normal ai văzut la noi la romani? Eu am văzut atitea anormalitati incit ma aștept la orice cand vad un perete vopsit. Chiar voiam sa ma las de meserie de cate mizerii anormale am văzut.
De la mai mulți meseriași știu ca calciul e dur, nu e doar o experienta personala, e o părere generala
Dar vom vedea, l-am întrebat cum s-a descurcat cu razuitoarea.
Ti-am explicat mai devreme care calciu este dur. Nu cred ca ai ascultat toti meseriasii cand au spus ca este dur.
Și dacă el are parte de acel calciu dur de care am avut eu parte? Deocamdată nu știu nici eu, nici tu de care e, și probabil nici el pana ce baga razuitoarea în el. Dar din cele doua cazuri de care zici, alternativa mea e mai buna, căci funcționează la ambele, pe cand a ta doar la cel moale. Și te asigur ca cel mai adesea dai de cel dur, ce se dădea cu ani înainte, după cum ai zis și tu, pentru ca nu mai e la moda asa ceva. Eu absolut cu toți cu care am vorbit de calciu vorbeau ca e foarte dur. Nu dau la o parte ce zici tu, e posibil sa fie cit se poate de adevărat, dar din ce am aflat eu, e vorba mai mereu de calciu dur.
Momentan este prea frig.Inainte sa vb cu voi am muncit o saptamana la o bucatarie si am si racit.
Am sistat totul.Calciul este destul de dur.Cred ca trebuie ceva electric.
O sa ma apuc in primavara. Oricum este ceva munca...mai am un hol, o sufragerie, doua dormitoare si o baie.
Ma gandeam s aangajez un meserias dar cred ca ma rupe la buzunar.
Multumesc pentru informatie. Deci e cum am gindit eu. Asta e, experienta vorbeste uneori, fie ca o ai tu personal, fie si din ce ai auzit si la altii. Ma temeam ca nu cumva sa te fi indrumat gresit si sa te fi facut sa dai bani multi pe degeaba.
Da, te cam costa un meserias, e treaba urita si mizerabila. Dar, daca vrei, te pot ajuta eu, nu am sa te rup la buzunar, am sa am grija sa iti convina si tie, si mie. Se poate.
Un meserias bun iti poate scoate niste pereti țipla, fara a fi nevoie sa dai jos acel strop, pentru ca ăla nu e calciu. Mă intreb cum ai rezolva tu peretii, dupa ce ai da jos totul, fara sa apelezi la un meserias ca sa iti traga gletul?