Trebuie să ai siguranțe automate pentru fiecare utilaj și pe faze și pe nul, că dacă îți bagă o supratensiune, furnizorul de energie electrică, să nu îți strice foarte rău utilajele.
Deci trebuie să ai un panou cu siguranțe în interiorul atelierului, și trebuie făcute bine și circuitele electrice, din atelier și un alt rând de siguranțe pentru tot atelierul.
Cum trebuie făcută instalația electrică interioară, adică proiectarea instalației electrice, cum trebuie alese siguranțele interioare și cele pentru tot atelierul, este treabă de inginer specializat, pe un asemenea domeniu.
Treaba cu proiectarea instalației electrice și cu siguranțele și alegerea siguranțelor necesare este treabă de specialist în domeniu și nu se face ca improvizație, după ideile unuia sau ale altui.
Specialistul trebuie să garanteze pentru ce a făcut, și dacă a calculat prost, îl poți acționa și în justiție, să-ți plătească o parte din daune.
Problema deja este dacă rețeaua permite asemenea consumatori, și nu ce siguranțe pui tu.
Reteaua suporta. Nu le bag odata pe toate in priza ca nu sunt nebun pe rand dupa folosirea fiecaruia.
Problema este cu aparatul de sudura, daca deranjezi vecinii cand lucrezi cu acesta poti fi reclamat si limitat la un consum casnic, pentru ateliere cu activitate de sudura electrica, este necesar un aviz din partea operatorului de retea si acesta va stabili solutia de alimentare in acest caz.De obicei solutia consta intr-un circuit separat de la transformator pentru atelierul respectiv.
Daca instalatia zici ca rezista, atunci pune pentru circuitul de prize siguranta automata bipolara de 20 de amperi.Succes