E simplu: in incapere nu trebuie sa fie temperatura sub 0 grade. Trebuie sa tii cont, insa, si de faptul ca centrala are un cos pe unde poate intra frigul de afara pana in ea si sa inghete, si sa se strice. Eu o las (cand plec de acasa pe 15 grade din trei motive: ca sa nu inghete centrala, sa nu inghete florile si sa nu se inchida combina frigorifica. Combinele frigorifice moderne se opresc la temperaturi sun 15 grade. Asa am patit cu un vecin care si-a luat o combina frigorifica si a pus-o pe veranda. S-a dus apoi la magazin sa reclame ca-i defecta. Pana i-au spus aia ca-i prost si n-a citit instructiunile.
Nu folosesc aceasta functie. Cand plec dimineata reglez temperatura cu 5 grade mai jos decat o tin normal.
Atentie mare, aceasta functie nu protejeaza intreaga instalatie de inghet, ci doar centrala!
Nu se pune problema de ingjet cat timp casa este locuita iar centrala este in interior.pentru ca in centrala sa apara o problema, temperatura de afara trebuie sa fie negativa. Nu se poate da o cifra exacta, pentru ca intervin factori cum ar fi gradul de izolare, orientarea si culoarea peretilor, ferestrele samd.
Am inteles, multumesc. Asa m-am gandit si eu logic, daca fac dus la 12 noaptea cand termin ea are 55 de grade si scade pana dimineata abia la vreo 25 deci teoretic cat sunt acasa, cel putin acum toamna, n-ar fi probleme. Oricum la ce ierni blande am avut in ultimii ani, nu cred ca o sa fie motive de ingrijorare pana la mijlocul lui Iamuarie-februarie.
In interiorul unei case locuite nu sunt motive de îngrijorare. Probleme apar daca vreo teava trece prin exterior, daca centrala este montata intr-o anexa, daca esti plecat doua săptămâni de acasă samd.