Nu am construit o astfel de casa, dar iti pot spune argumentul suprem pentru care nu am facut-o. Zidaria clasica este mai ieftina, in ciuda marketingului, iar valoarea finala a casei este mai mica la casele pe structura de lemn.
In privinta izolatiei, depinde cu ce compari. Un perete pe structura de lemn corect executat presupune o grosime de minim 15 cm, cu umplutura de vata minerala intre doua placi de OSB, apoi la interior rigips pe profile de 5 cm la interior, din nou cu umplutura de vata minerala, iar la exterior, 10 cm de polistiren. Acest perete este insa mult prea scump, motiv pentru care constructorii renunta la un rand de OSB si la 5 sau chiar 10 cm de izolatie. Dar chiar corect executat, nu stiu daca este mai indicat decat 30 CM BCA+10 cm polistiren.
Păi dacă eşti creativ faci o treabă bună şi din câte observ ai gânduri serioase, bravo.
Un prieten de-al meu are asa casa dar eu am vazut casa construita din lemn si apoi izolata cu polistiren expandat.ai putea izola la interior cu polistiren de 2 cm
Principale probleme la o casa din lemn:
- focul
- umiditatea
- ciupercile si insectele
Izolatia termica nu este influentata de structura casei ci de grosimea si tipul izolatiei.
Un articol interesant:
http://proiect-case.ro/......emn-5.html
Sa izolezi la interior cu polistiren? adica peste placile de Rigips? sincer nu am mai auzit... Prietenul tau ce zice de casuta? cum i se par costurile cu incalzirea pe timp de iarna. La ce pret a iesit pe metru patrat construit?
Structura pe care ai descris-o este o structura foarte buna folosita si in occident(am cinci case de lemn montate in Elvetia). Nici vorba sa te coste mai mult decat o casa clasica, faci cel putin 30% economie. Sa alegi un lemn sanatos, asta e cel mai important lucru, iar grosimea sructurii de lemn sa o alegi in functie de zona geografica in care locuiesti, meseriasi de calitate si iese o casuta ca-n pvesti. Pentru o mai completa informare intra pe net si bate-structuri case lemn- si mai lasa-i... pe binevoitori.Curaj si dai bataie!
Salut!
Am 5 ani de cand locuiesc intr-o casa pe structura de lemn(45x150, dublu strat de vata minerala, placat cu OSB, si polistiren de fatada de 10cm).
Inca nu am avut nici o problema cu casa, ci din contra, pana acum, numai beneficii. Vara e racoare, iarna se mentine caldura fara sa dau centrala termica mai mult de 40-45 grade, tot respectul pentru acest tip de constructie.
Daca as reveni vreodata la caramida...niciodata. Am citit intr-un studiu ca acest tip de perete are coeficientul termic al unui perete de caramida de 1.5m grosime.
Casa de lemn e un must have pentru oricine se gandeste sa isi faca un nou camin, dar trebuie facuta corect.
Nu vreau sa fac reclama, ci doar sa spun ca eu cu aceasta firma am lucrat si nu m-au dezamagit: http://sinaigroup.ro/
Mai departe e decizia fiecaruia cu cine isi face casa.
Salut,
Poti citi aici tehnologia de fabricatie a caselor prefabricate din lemn si placi tip sandwich:
http://www.caselemnbarat.ro/case-din-lemn-tip-sandwich/