Lasa-ma sa ghicesc!
mere razuite pentru placinta/prajitura / la borcan pentru iarna?
In functie de cantitate soiul merelor.Petru cele mai acrisoare cam 3-4 linguri la kg de mere. Zaharul se pune cand merele incep sa se incalzeasca si se mesteca mereu pana ce scade
Faci tuica de mere, e bun, baga si tu cit te lasa inima cu cit mai mult cu atit obtii mai mult alcool.
Cind se pune? Atunci dupa ce zdrobesti merele, bagi zahar, amesteci bine, lasi la fermentat.
Cu cit fermeneaza mai bine, cu atit obtii mai mult alcool tuica ce faci tu.
Distilatele sau produsele obtinute doar prin fermentatie, ambele au la baza tot fermentatia.
In cazul distilatelor, alcoolul din acel amestec provine tot din fermentatia drojdiilor, doar ca ai acolo o masa de moloz, sau cei aia, din care tu trebuie sa scoti alcoolul rezultat prin fermentatie de restul, asta facindu-se prin distilare.
Alcoolul, acolo se afla in acele mere, amestec ce ai tu, dupa ce fermenteaza, adica dupa ce zaharul din acel amestec este transformat in alcool de catre ciupercile alea numite drojdii.
Bagi la cazan si extragi din acel amestec alcoolul si o parte din apa, iar daca repeti procedura obtii din ce in ce alcool mai concentrat.
Daca unde tii amestecul ala, merele zdrobite este frig, atunci fermentatia o sa fie slaba, asa ca pune cazanul, sau butoiul ala la soare.
Avem ceva retete de astea dar nu mai stiu pe unde is, trebuie sa le caut, sau carte, daca gasesc revin si o sa iti zic, desi nu o sa stai tu sa astepti prea mult timp.
Merele zdrobite se pun in putină la fermentat pentru țuică. Zahărul ajută la îndulcire dar și la fermentație.
Dulciurile provoacă și ele fermentație în stomac când sunt consumate, și astfel alimentele nu se mai digeră, ci întreaga masă consumată fermentează și se elimină prin fermentație.
Alcoolul distruge relații, familii și chiar și vieți.
Serios dulciurile fermenteaza in stomac esti cumva ruda cu doctorul ala care aparu pe la tv si spunea ca zaharul se face tuica in stomac?
De pe unde copii rahaturile astea ce le scrii pe aici? Sigur de la tine nus.Deci daca maninci zahar, stomacu nu mai digera ce are in el e bun, unde la ce sant ai auzit asta?
Daca ar fi ce tu spui aici, cine stie ce balarii citesti sau ce pricepi, ai lua premiul nobel te-ai imbogatii, iti dai seama ca toti am fi slabi, sa mincam zahar, asa ca ce avem in stomac, cum ai zis tu intreaga masa consumata fermenteaza si se elimina prin fermentatie
Fraza asta e mortala, de unde ai copiat asta, sau ai tradus cumva cu google?
Sterge ce ai scris e de plins, acu pe bune.Se elimina prin fermentatie unde se elimina prin fermentatie, dai afara, la baie sau ce?
Cum am am spus am fi fost toti trasi prin inele, dar din pacate sintem trasi prin inele de butoi
Nu mai baga perle de astea ca te faci de ras pe aici. Asa ca idee stii cei aia fermentatie? Fermentatia este un proces, mai simplu is niste ciuperci, daca ai auzit, drojdii, astea is ciuperci f micute, care se hranesc cu zahar.
Deci aceste drojdii consuma zahar si elimina CO2 si alcool ca produse secundare, adica care nu-i trebuie.
In stomac se varsa substnate f acide, unele care ar coroda si metale, alea ce auzi, fierea, si altele, asa ca acele drojdii daca ajung acolo se duc de suflet, nu mai au ce fermenta.
Unde pui ca acele drojdii la temperatura mare incep sa devina inactive, iar cum corpul nostru are o temp de 36 de grade, la fel alea nu prea mai au activitate.
Concluzia? In stomac sau intestine nu poate fermenta drojdiile, nu au conditiile necesare, asa ca nu se face tuica nimic, si nici nu fermenteaza alea in noi.
Zharul ajuta la indulcire si la fermentatie, nu ajuta, el este consumat de ciuperci, nu are ce ajuta, ciuperca consuma zahar, si scoate pe partea ailanat alcool asa cum scoti tu perle, sa nu zic rahat
Drojdiile nu stau in stomacul animalelor, pentru ca ar muri, ele stau afara pe plante, in general care produc mult zahar, asa cum is strugurii, frcutele, chestii de genul asta.
Daca le bagi in stomac mor, ala nu-i mediu bun pentru ele.La fel mor si atunci cand faci vin, cand faci tuica, ele traiesc cit timp au ce minca, adica cit au zahar, cand nu mai au, la revedere, devin inactive, sau daca le bagi la distilat leai omorit.
La vin, cand au consumat tot zaharul mor, f putine mai supravietuiesc, acea drojide cum o numesc oamenii de la fundul vasului cu vin is si drojdii moarte ori inactive.
Alta chestie, drojdiile nu-s asa f multe, dar se inmultesc f rapid, daca au mincare, zahar.
La om si animale, daca maincam mult zahar, nu se elimna asa cuym ai bagat tu pe aici, din contra, este rapid asimilat si depus apoi ca si grasime, de aia is oamenii grasi, nu pentru ca elimina zaharul ci pentru ca il asimileaza ok?
E bun ai mai invatat ceva si azi, asa e omu, invata pana moare si tot n-are
Sistemul digestiv este format din mai multe organe directe și indirecte. Unele alimente se digeră în gură, altele în intestinul subțire. Cât despre stomac am găsit scris:
"Alimentele sunt deplin digerate in intestinul subtire, iar stomacul asista mai mult la demontarea fizica a acestora inceputa in cavitatea bucala."
Sursa: https://anatomie.romedic.ro/sistemul-digestiv
Zahărul se digeră în gură pentru că așa a făcut Dumnezeu ca creierul să se hrănească numai cu glucoză. Cavitatea bucala transformă zaharul din fructe și dulciuri în glucoză. Dar când apare o cantitate prea mare de zahar și creierul și-a luat cât a avut nevoie din el, restul este balastr, și ajunge în stomac împreună cu celelalte alimente.
Și pentru că vorbirăm mai sus că zahărul se pune în putină pentru că ajută la fermentație, tot așa și zahărul ajuns în stomac fermentează. Astfel spus, ceea ce trece apoi prin intestinul gros și apoi la toaletă este scaun moale datorită fermentației.
Cât despre îngrășarea datorită zahărului asta este o altă poveste și are legătură cu metabolismul personal al fiecărui individ în parte. Zahărul face parte din categoria lipidelor (grăsimilor) doar pentru că organismul îl transformă așa. Dar există și oameni slabi care consumă dulciuri la greu și totuși sunt slabi. Ce vreau să spun aici este ca nu toate organismele au capacitatea de a transforma zahărul in lipide. Aicieste vorba de activitatea pancreasului și al insulinei care o secreta pentru a transforma alimentul în energie. Flora intestinala de care zici tu, în toată digestia aceasta, are rol de protecție și nu de digestie.
Nu mai spune la nimeni, sterge ce ai scris si las-o asa cum a cazut
In gura se dizolva zagarul si din gura ajunge la creier ba esti tare de tot, cel mai tare de pe TPU, oare nu te vad aia pe la tv, am spus mai era unu doctor cu tuica in stomac
Uite si tu ce cacaturi poti sa scrii, de unde citesti frate si unde anume pricepi?
Deci zaharul se difera in gura e bun, la tine digerarea inseamna fermentare, asta odata, deci este digerat si stai cum ai spus digerat si transformat in glucoza
Afla amice ca zaharul este el deja glucoza, 50% din el este glucoza, oorganismulk animal nu-i face absolut nimic, ajunge in intestinul subtire si intra direct in circuitul sanfvin, asta asa pentru cultura ta generala
50% din zaharul de la magazin sau din dfructe este fructoza, ala are nevoie sa fie facut glucoza, dar nu in gura, in fgura pricepi tu orice citesti si crede-ma citesti orri pricepi numai timpenii.
Scuze ca iti spun., daca vrei sa retii ceva bun, bine, daca nu la fel.Zaharul ajuns in stomac trece mai departe exact asa cum este el, doar dilouat in zeama ce mai ai in stomac, nu fermenteaza nimic, habar nu ai ce rahaturi poti sa debitezi.
Transforma alimentu in energie, ma colile, acu hai sa te intreb altceva.
Citi ani ai? Spune sa nu mai stau sa imi bat capu cu copii de gradinita.
Auzi gura transorma zaharul in ducliuri si glucoza, ces alea dulciuri? Amice nu mai copia rahaturi si da raspunsuri pe aici, daca stii ceva de la tine poti spune, ma refer sa raspunzi, daca nu ai idee, nu te mai baga, nu faci altceva decat sa te faci de ****, sa arati cit de slab esti, nu slab esti prapastie nu rad de tine, sau cum sa zic, rad dce ce desene animate poti sa spui
Ia o carte de anatomie de scoala generala, lasa netu, pune si citeste de acolo ceva chestii generale macar, poate te mai luminezi si tu nitel.
Nu vreau sa fiu rautacios, dar acu sincer, tu cu toate astea esti paralele cu gardu, niciodata nu atingi gardu nicaeri.
Ai dat un link, daca de acolo ai citit si ai ajuns tu la concluzia ce ai bagat-o aici, atunci este clara, cum am spus tu citesti, dar habar nu ai ce citesti.
Copie de acolo din acel link unde ai vazut tu ca scrie ca zaharul se gace glucoza in gura si ia creierul cit are nevoie, iar restul ajunge in stomac si fermenteaza, poti sa copii fraza respectiva si o arati aici?
Spui numai timpenii, cum am spus citesti ceva dar habar nu ai ce citesti. Digestia este un proces prin care alimentele is maruntite, si desfacute sa le zic asa in materiale mai simple, cam asa spune acolo, asta incepe in gura, se definitiveaza in stomac, apoi is trimise in intestinu subire de unde is absorbite elementele ce is necesare organismului, asta asa la modul general.
Nu scrie nicaeri de fermentatie, sau ca gura face din zahar dulciuri si glucoza apoi ia creierul din gura glucoza asemenea balarii daca le spui la acoala sigur te lasa aia repetent.
Se vede clar ca nici nu ai trecut prin scoala ori ai trecut doar pe acolo sa le dai buna ziua, ca de lipit nu sa prea lipit nimic de tine.
Hai inteleg, nu s-a lipit cit ai trecut pe la scoala, dar cand cineva iti explica si tu refuzi, crezi tot ce vreoi tu, asta deja suna a altceva, suna a ochelari de cal, suna a indoctrinare religioasa sau prostie daca nu esti religios.
Insulina nu transforma alimentele in energie, se ocuopa cu altceva, se ocupa cu glucoza din sange, o transorma in altceva asa in mare, pentru a mentine singele la o anumita concentratie in zahar, nicidecum ce balarii spui tu.
Glucoza nu o transforma nimeni in energie, eaq ajunge exact asa cum este in celule, acolo in mitocondrii, iar acolo au loc reactii chimice in urma carora rezulta si energie care e folosita de celula.
Nu este bine sa ti se dea multa informatie, e prea mult pentru tine, trebuie sa o iei asa mai incet, cate putin, sa poti retine, altfel banui ca de vezi fraze multe deja te-ai blocat, de aia nu intelegi mai clar.
Cum am spus sterge ce ai scris, totul este gresit de la cap coada, nimic nu-i bun din ce ai spus.
Mai bagi si de la tine, adica interpretezi tu ce citesti, nu o mai fa ca o faci f aiurea, asa cum ai spus de zahar ca se face dulciuri si glucoza hai glucoaza este ok, desi nu se face, ea acolo este prezenta in acel zahar, dar ces cu dulciurile alea, se face zaharul bomboane in gura sau ce ai vrut sa spui?
De fermentatie eu nu am vazut in linkul ala ce ai aratat, de unde ai scos ca zaharul fermenteaza si restul?
Daca vrei sa retii ceva bun, atunci retine ce am spus eu, fermentatia este facuta de drojdii nu de zahar, zaharul nu face nimic, pune tu zahar unde vrei si o sa vezi ca asa ramana, nu se va intampla nimic, de aia si sta ala zeci de ani in sac sau si sute de ani.
Fermentatia este de fapt alimentatia unor ciuperci numite drojdii, care maninca zahar, si se caca alcool, asa mai pe romanenste, poate asa pricepi, deci ele elimina, la veceu alcool si bioxid de carbon, acu ai priceput?
In lipsa acelor drojdii nu va fermenta absolut nimic. Drojdiile nu traiesc in gura sau in stomac, daca ajung acolo mor, asa ca indiferent cit zahar maninci nu va fermenta nimic niciodata.
Acizii, enzimele, temperatura din organismul nostru ar distruge acele drojdii de le maninci, asa ca nu fermenteaza nimic.
Daca am fermenta, neam ufla ca un balon ceea ce nu se intampla. Daca ai baut vreodata apa de aia carbogazoasa, ai vazut bei un pahar te simti deja balonat, dar sa mai fermenteze in noi zaharul consumat cum am zis zburam pe sus ca pasarile. eram toti usori si nimeni nu mai era gras.
Eu cred ca esti un copil, pentru ca de erai un adult, acceptai ce am spus, doar un copil care nu intelege multe ramane asa la ideil; e lui gresite, asta daca nu esti un de ala incapatinat sau indroctinat religios, care crede ca le stie pe toate si doar cum vezi tu e bine.
Asa ca al; ege din ce am spus ce; pricepi si retine, o sa fie bine, este bine ce spun eu, nu ce spui, sau crezi tu.
Stai ca ai mai scris o balarie, cit hotelul din Dubai stai sa copii fraza sa o pun aici sa vezi despre ce este vorba.
''Zahărul face parte din categoria lipidelor (grăsimilor) doar pentru că organismul îl transformă așa. '' asta e fraza scrisa de tine in ultimul mesaj.
Zgarul nu face parte din categoria grea, adica a grasimilor, face parte din categoria usora a glicidelor auzi ce timpeni spui, face parte din lipide, pffff sterge ca deja te rid si curcile ce timpenii spui.
Cauta ces alea glucide, ces alea lipide, apoi revina si spune cum este ok?
Nu toate organismele au capacitatea dea transofra zaharul in grasimi sau lipide spui tu.Ba tocmai aia este, toate au capacitatea asta, c a cde n-ar aveao, nu ar sti ce sa faca cu zaharul, nu ar avea unde sa il depoziteze.
Animalele nu-s coputer, sau stiu si eu o masina, adica sa consume exact cirt trebuie, chiar de are la dispozitie mai mult, nu, animalele baga cit mai mult, sa fie acolo, chiar de nu are nevoie, pentru ca nu stie miine daca o sa mai gaseasca mincarea aia acolo.
Esti nu doar neinformat, dar si f slab ca si gindire.E in regula, nu toti oamenii sunt la fel, asa ca nu te ride nimeni daca stai in banca ta, dar cand vii si mai si arati ce cacaturi grozave gindesti, te faci de ris singur.
Dar na fa c e vrei, omul este liber sa se exprime cum doreste.
Ma copile 0 digerarea este ceva, iar ferementatia este altceva pricepi?
Digerare- maruntire, macinare, zii cum doresti tu
Fermentare- maninci ceva si te caci altceva ai priceput?
Mai simplu de atit nu am cum sati explic.Cum fac plantele, mainca minerale, ce mai folosesc ele, caldura, apa, si elimina ceva., elimina ce nu au nevoie, ce rezulta din axcele reactii, adica si oxigen.
Cam asa se intampla la fermentatie. Daca daugi zahar sau otet, nu fewrmenteaza nimic acolo nu are ce.
Mai e si alt tip de fermentatie, dar care nu implica zaharul. Avem fermentatie bacteriana, daca ai auzit lactica, sau acetica, caz in care noi oamenii obtinem lapte batut, iaurt, sau otet.
Dar aceste chestii is facute de bacterii, care nu au legatura cu zaharul, ci cu alte substante cum ar fi alcoolul.
Nupa ce faci de exemplu alcool, tuica, vin etc, daca bagi acolo bacterii de astea acetice, alea vor consuma alcoolul, cas betive si se caca otet
E chiar asa de greu pentru tine sa pricepi asa simplu?
Daca tu adaugi la mincare otet sau zahar nu se intampla pur si simplu absolut nimic, zero.
Tu pricepi ca in fermentatie e vorba de alte organisme si nu de mincare? Se pare ca nu pricepi deloc,.
Deci fermentatia este un proces facut de microorganisme nu e altceva.
Asa cum vaca maninca iaraba si se rahateste balegar asa fac si ciupercile si bacteriile astea de fermentatie.
Nu mai stau cu tine ca esti f greu de cap, cine stie ce plod timpit esti si, imi bat eu capu cu toti sarantoci.Hai ura si la gara.