Dantela, ca si tulul, se împrospãteazã dacã sunt spãlate cu apã de orez: fierbeti îndelung o lingurã de orez în jumãtate de litru de apã, filtrati-o si eventual, dacã solutia este prea densã, lungiti-o cu apã înainte de a o folosi.
am cautat pe google, succes
Buna,
Te-ai uitat din ce material este facuta?
Cat clor ai pus si cata apa ai pus? Cat de fierbinte era apa? Incearca sa o tii in apa rece.
Nu mai e nimic de făcut! Nu orice material e "compatibil" cu clorul. Mai ales lâna si materialele sintetice.
NU stiu daca Vanish ti-ar mai ajuta la ceva... Sper. Încearcă. Cumpără doar un pliculet, iti ajunge. Si respecta indicatiile de pe verso.
Bumbac organic 53% si poliamida 47%.Am pus clor normal Ace, un sfert de cana la 5 litri apa intr-un lighenas.Apa era calduta. Vreo 30 grade.
Am facut o pasta din bicarbonat de sodiu si am intins-o pe tesatura.Parca, parca isi schimba culoarea...
Am in casa Vanish insa nu pu mare pret pe el.Vad cum se "descurca" cu hainele fetitei mele...Voi incerca dupa operatiunea bicarbonat.Multumesc.
Sa inteleg ca metoda cu bicarbonat de sodiu te ajuta sa readuci bluzita ta la culoarea initiala?
Asteapta pana maine, intreb pe eu pe cineva, e mama primarului, e o femeie pricepută in toate cele...Si-ti spun ce zice!
Nu cred ca mai redevine alba insa nu ma las batuta.Stiu ca erau pe piata solutii pentru albit dantela, lenjeria din dantela insa nu stiu cum se numesc sau de la ce firme sunt.Era un site online insa vad ca s-a inchis.Mai verific starea bluzitei peste jumatate de ora.Am sa o las oricum pana maine imbibata in pasta de bicarbonat.Stiu de la bunici ca albeste.Ea folosea la perdele de asta am incercat cu el.In cel mai rau caz, daca nu reusesc o voi vopsi.
Sarut mana mult! Nu e urgenta oricum.Boacana am facut-o in seara asta insa solutiile remedierii le astept oricand.Cred ca se poate interveni asupra schimbarii culorii si dupa ce se usuca.
Incearca sa o pui intr-o solutie de apa cu sare, sau un pliculet de solutie de inalbit de la DM
Akira multumesc pentru raspuns insa nu este DM in Iasi si sarea fixeaza culoarea in tesatura.Nu stiu cat ajuta.Am fost azi la un magazin si mi-au dat o punguta de inalbitor cu oxigen activ Snow.Am bagat-o acum si in snow sa vad ce iese. Dupa operatiunea bicarbonat si-a revenit culoarea cam 75%. Mai am de incercat aspirina si laptele.Rog daca aveti alte solutii sa postati. floresdemayo astept poate ai primit un raspuns pentru mine daca nu ai uitat.Va multumesc!
Pune-o in vas cu solutie de vanish white cateva ore, apoi clateste bine
nu usca la soare.