anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum amestec erbicid glifotim pentru teren gol, fara plante pe el, doar buruieni?

Nu inteleg deloc instructiunile de pe sticla si pe net gasesc la fel! La hectare, la 150litri apa etc.

De ce nu pun si ei simplu, la 100lm substanta cata apa trebuie? Am o sticla de 500ml, dar nu vreau sa o amestec pe toata! Imi trebuie doar sa dau pe o carare!

Edit: Cu ce vreti sa fac matematica, cand eu nu stiu la ce cantitati se refera pe eticheta, scrie 3-5l la 1ha, ce sa inteleg din asta? Ok sa zicem 3-5l de solutie, si apa de unde o scot?
Si in alta parte scrie ca sunt 150l la hectar, ok dar nu spune de solutie? Eu ce sa fac, combin informatii din 2 surse de informare ca sa imi iasa treaba?

Ziceam ca exemplu sa puna ceva de genu "la toata sticla 500ml, pune X apa pentru vie, X apa pentru teren nearabil, etc! Era mai simplu decat sa puna 5 litri de substanta la un hectar!

Pai stai asa ca nu toata lumea are hectare ca cumpere 10 sticle de erbicid sa faca 5litri! xD

9 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Matematica,știință greuhee hee

| dinaprilie a răspuns:

Da o poza cu eticheta poate ne dam si noi seama.

| Yuoia a răspuns:

Regula de trei simpla.
A, da, in scoala toti ziceti ca nu va trebuie matematica in viata.

| DanielDanny a răspuns (pentru Yuoia):

Si daca tu o sti, de ce nu mi-ai calculat si mie? Exact, pentru ca nu ai toate informatiile asa cum nici ei nu le am! Pe eticheta scrie 3l, 4l, 5l/ha, si pe net am gasit doar ca 150l/ha!

Eu ce ar trebui sa fac, sa combin informatia din toate sursele de informare adica 3l sau 4l sau 5l solutie la 150l apa? Pai acum e simplu! Daca 5l la 150 atunci 500ml la 15l! Si asa mai departe!

Si n-am zis niciodata ca matematica o inveti degeaba! Doar aia din liceu e degeaba! Arata-mi mie in ce situatie imi trebuie functii de ecemplu si acum merg in caietele din scoala sa le invat!

| DanielDanny a răspuns (pentru Catrice):

Mai uitate putin la intrebare sa vezi ce n-am inteles si pe urma mai vorbim de matematică!
Matematica o faceam, dar nu aveam cu ce!

| Catrice a răspuns (pentru DanielDanny):

Multe n-ai înțeles.
Întrebi în loc sa faci un simplu calcul.
Îți dădea guvernul caiete și pixuri dacă nu aveai, deci...

| Yuoia a răspuns (pentru DanielDanny):

150 l apa la ha. Probabil scrie pe eticheta la cati litri folosesti acel flacon de 500 ml. Eu banuiesc ca la 150 l, altfel e prea mult.
Asa ca:
Daca la 1 ha folosesti 150l apa, la o carare (cat are cararea, nu ne-ai spus?), cat folosesti?
O carare X 150 : 10 000 = cat iti trebuie (in litri solutie).
Ce "informatie" ai nevoie?
Spunea cineva sa postezi eticheta. Nu ai pus-o.

regis
| regis a răspuns:

Inteleg ca pe flaconul tau de 500 ml scrie 3-5 litri la hectar, mergand pe valoarea maxima, flacon tau ajunge pentru 1000 mp.
Acuma nu stim cat are cararea ta, dar presupunand ca are vreo 10 mp, vei folosi 5 ml de erbicid.
Motivul pentru care pe eticheta ta nu vei gasi informatia cu privire la cantitatea de apa este ca aceasta nu conteaza. Tu iti pui in pulverizator (vermorel, atomizor, ce o fi el) cantitatea dorita de apa, in care pui 5 ml de erbicid, cu care apoi stropesti cei 10 mp cat mai uniform, pana la epuizarea solutiei.

| relian a răspuns:

Ok daca scrie doara la hectar si scris si solutia aia e tot, nu vad ce te agitilaughing
Deci la HA se da 150 litri de solutie.Solutia aia din ce spui tu se face din apa adica 150 litri la care pui 3 sau 5 litri de erbicid ok?

Stiind asta faci regula de 3 simple,laughing sau babeste cum vrei.
Tu masori suprafata ta de teren ce vrei sa o erbicidezi,vezi cati metri patrati ai,apoi faci solutie cat ai nevoie,nu faci pentru hectare.

Deci masoara suprafata, apoi revino si iti zic cata apa si cat erbicid sa pui, apoi dai solutia aiape suprafata ta, toata, de iti mai ramane mai treci odata pana o dai toata, pentru ca trebuie sa ai o concentratie anume pe unitatea de suprafata.