Fierbe fasolea in oala minune daca ai, sau pune o lingura de bicarbonat si se face mai repede.
Dupa ce a fiert scurge-o. Undeste ceapa, pune scaricica, pune fasolea, lasa sa se faca si la urma pune bulion sau rosii in bulion (suc de rosii). Mai fierbe putin si gata. Pune sare, piper, boia dulce sau iute, cum iti place, cimbru, foi de dafin. Mie-mi place cu chimen in loc de cimbru. Sunt gurmand, imi place mancarea buna, nu ma intreba de unde stiu.
Iti dai seama ca, in majoritate, pe aici sunt niste copii care-ti raspund? N-o sa afli corect cum se face. Pentru asta sunt site-urile de specialitate si Youtube. https://bit.ly/3lsiNnS
Daca o pui la inmuiat arunci numai prima apa de fierbere si atunci pui carnea afumata. Daca ai carne neafumata (proaspata) poti sa o pui cu o jumatate de ora mai traziu (fierbe mai usor). Mai documenteaza-te!
Mulțumesc lui Dumnezeu a ieșit perfecta impecabila
Am fiert fasolea în 3 ape
Am pus scăriță și coasta afumată am tocat ceapa și un ardei mare gras roșu și am pus un morcov ghiganticmtaiat in 4
Și am.pus un păstârnac tăiat în două
Plus niste vegeta acum împreună cu cea de a patra apa
Am.pus.3 frunze de dafin
Am pus fasolea
Am pus puțin ulei
Am pus un praf de chimen
Am pus câteva bucățele dintr-un ardei iute foarte iute
Am pus piper roșu boabe
Am pus un praf de. piper negru
Am.pus un praf de.piper.alb
Am pus un borcan de bulion
O jumătate de linguriță de zahăr că așa punea bunica mea
Am pus câteva boabe de piper roșu
Am lăsat la fiert împreună toate vreo ora cu aproximație pe focul mic să bobloroseasca încet încet
Și gata am gustat și surpriza insa lipit chiar a ieșit cu gustul copilăriei
Incearca si Chilli con Carne daca tot iti plac fasolele. Eu abia pot sa ma opresc din mancat
https://jamilacuisine.ro/chilli-con-carne-un-preparat-mexican-delicios/.
Eu fac cu fasole rosie din conserva, iese foarte buna.
Mie îmi nu îmi place fasolea la conserva nu are gustul copilăriei!