Tuica si rachiul de casa se fac prin fermentarea fructelor.
dupa fermentare ai nevoie de alambic (cazan de tuica) si un ochi expert, ca sa te ajute la inceput.
Prima parte de tuica NU se bea (numita si fruntea alcoolului), fiind otrăvitoare, avînd o cantitate mare de alcool metilic, acetat de etil şi aldehide, producand orbirea si moartea.
Dar citeste aici procesul complet, cu lux de amanunte:
http://arta-culinara-romaneasca.blogspot.com/......-casa.html
Depinde... In principiu se culeg fructele, cele mari se zdrobesc sau se feliază, se lasă la fermentat 3 săptămâni, după care se distilează, de preferat de doua ori.
Fiecare etapa are particularitatile ei, in functie de fructele folosite, de tradiția zonei, de rezultatul dorit. De aceea țuica făcută in sudul tarii nu are nici o legătură cu cea făcută in nord. Sau vorba unui coleg de armata, care a gustat din țuică noastră ardeleneasca: asta nu e țuică, e palincă...
Oltenii-s zgârciți și o distilează doar o dată. Change my mind.
1. fermentare, tuica fermentare de prune, rachiu, fermentare de orice altceva (zarzane, mere, pere... whiskey se face din cartofi, etc.)
2. distilare... dupa ce se termina de fermentat, procesul de distilare presupune in general un alambic, dar nu neaparat, eu stiu o metoda mult mai simpla
3. aici e GRAV, in general daca borhotul (asa se numeste materialul fermentat) e destul de puternic nu ai nevoie de dubla-distilare si poti obtine alcool 40+ grade din prima (se gaseste "termometru" de masurat cate grade are alcoolul), chestia periculoasa e ca in ziua de azi se pune zahar in borhotul pus la fermentat, daca pui prea putin nu iese alcoolul destul de tare, daca pui prea mult nu mai iese alcool... CONSUMABIL ci alcool etilic, care e OTRAVA (orbesti si chiar mori de la el)
DANIEL17101998 întreabă: