Cresc si se dezvolta cu malai si cereale, dar evident mult mai incet decat cu hrana aditivata din comert.
Vei obtine oua de calitate, carnea va fi buna pentru supa, dar nu pentru fripturi. Eu ii numesc pui sportivi, desi am copilarit la țară nu m-am obisnuit niciodata cu ei.
Se dezvoltă și cu mâncare obișnuită, ca bunica ta, dar dacă vrei să ai performanță este nevoie să le dai mâncare așa cum spun specialiștii.
Daca tii gainile in curte, atunci poti sa le dai mancare ca si bunica. Slava Domnului, gainile isi gasesc mancare pentru supravietuireintr-o curte mare chiar si daca nu le dai de mancare 1-2 zile.
Daca doresti sa cresti pasarile ca la crescatorie si doresti "sa se umfle" repede (entru comercializare, atunci le dai "meniu" preparat din comert, care are inglobat suficienti hormoni de crestere ca in 2-3 luni puii sa depaseasca greutatea de 1Kg. Evident, in acest caz, calitatea carnii nu va fi ceea ca dupa metoda bunicii.
Ce inseamna performanta?
Nu vreau gaini care cresc in timp record.
Eu vreau sa le crsac pentru familie.
Nu vreau gaini imense in 2 luni pentru ca nu e normal sa crwasca atat de mult intr-un timp atat de scurt.
Vreau sa le dau ce se manca pe vremuri cand nu erau atatea furaje speciale si alte feluri de mancare la sac.
Are alt gust, este foarte adevarat.
De curand am sacrificat doi pui de nici patru luni care aratau total diferit fata de ce cumpar de la magazin.
Dar ciorba, pilaful... au un gust extraordinar.
E chestie de obisnuinta, cum ne-am obisnuit cu carnea din comert, asa cred ca o sa ne obisnuim si cu aceasta.
Dar in prima zi nu o sa inceapa sa prea manance asa mult. Poti sa le dai dupa direct cum ai spus, malai inmuiat si ou FIERT.
Niciodata un pui de casa nu o sa creasca ca unul de comert, deoarece aceia asimileaza mult mai multe chimicale date.
Dar cu... calciul si vitaminele din oua ar trebui sa creasca suficient de repede. Numai sa nu le dai in exces.
Dacă e pentru tine, ai o curte cu iarbă în care puiul să ciuguească de pe jos?
Atunci, pana ce sunt mici, da le doar graunte macinate. Mai tarziu le dai samante zdrobite si apoi intregi.
E bine ca in curte sa ai imprastiata si tencuiala de var sau alte surse de calciu.
codrutapentelescu întreabă: