| Lucaaragiale23 a întrebat:

Daca scot apa din curte pe uliță in care stau eu cu pompa e ilegal?
Menționez că e doar apa de ploaie nu de fosa.
Eu zic că e ok că și pompieri până la urmă tot acolo ar scoate o.
Daca e ilegal ce sancțiuni se aplica

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Daca este, baga in canalizare.
Daca nu, atunci in mijlocul drumului. tongue

8 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Dacă e de la hidrant e de uz public.

| Lucaaragiale23 explică (pentru Frank51):

Adică?
Problema e când plouă se strânge apa pluviala ( de pe acoperiș ) + ce mai ploua in curte.
Și eu o scot cu pompa afara pe uliță nu pe strada Principala, une e un hidrant îngropat. Pe uliță direct pe asfalt, uliță are și vecinii.
E ceva ilegal?
Și dacă da cu ce se săvârșește aceasta infracțiune?

| Frank51 a răspuns (pentru Lucaaragiale23):

Inițial am înțeles că vrei să scoți din hidrant pentru folosință.

Acum înțeleg că vrei să deverși apă pe stradă, nu știu dacă există o lege care să interzică asta, dacă e curată și nu miroase probabil nu se va plânge nimeni.

Bula
| Bula a răspuns:

Langa drum trebuie sa fie OBLIGATORIU un sant de scurgere pentru apele pluviale cazute pe drum.
In acel sant poti goli apa pluviala adunata in curte.

| Lucaaragiale23 explică (pentru Bula):

Nu este pe uliță, doar pe strada principala, la 100 de m de casa, cat furtun îmi trebuie, mult, uliță are o lungime de 2, 30 m aproximativ si mai vrei și șanț... Abia încape o mașină și o bicicletă pe langa

Bula
| Bula a răspuns (pentru Lucaaragiale23):

La 2.30m nu prea ai cum, e drum facut pentru caruta.
In acel caz, da-i drumul acolo unde curge jos apa de ploaie.

| Lucaaragiale23 explică (pentru Bula):

Atât e, e asfaltat de cam 2 ani în părți beton ca un *trotuar" mijloc asfalt, case până se înfundă uliță și cam atât o mașină de 1.90m lățime intra lejer + restul din 2.30 m ramas

regis
| regis a răspuns:

Nu e ilegal. Dar e mai elegant sa faci o groapa in curte (mai exact o adancitura), mai departe de casa, unde sa se adune toata apa, dirijata prin conducte subterane. Cu putina imaginatie o poti decora frumos, ca un mic iaz, astfel incat sa se incadreze frumos in peisaj.