Nu au suficientă lumină. Nici căldură. Încearcă să le uzi mai rar, mai ales dacă ții ghivecele cu flori la umbră, unde nu răzbate soarele. Dacă era încă vară și aveai posibilitatea să le ții în curte sau pe balcon, ți-aș fi zis să renunți la farfuria ghiveciului, fiindcă in felul acesta apa (care era în plus) se scurgea, iar pamantul reținea doar atât cât avea nevoie.
Acum, că le ții în casă, pune-le la fereastră și încearcă să sapi cu grijă pământul din jurul florii, cu un cuțit (preferabil, de plastic), astfel încât să nu-i distrugi rădăcinile. Las-o la fereastră, în razele soarelui, care va ajuta la uscarea pământului.Și nu o mai uda cam 5-6 zile. Iar, după aia, îi poți pune câte o gură de apă.
Dacă le dai apă prea multă, la un moment dat, tulpinile vor putrezi.
Probabil le pui prea multa apa, nu au lumina si nu se absoarbe cum trebuie.
Nu le mai ineca in apa. Citeste despre fiecare planta in parte, ingrijirea lor difera. Una poate este planta de zona umeda si ii trebuie mai multa apa, iar alta de zona arida si ii trebuie mai putina. La fel si cu soarele, lumina si curentul.
Ms de răspuns. Nu am de unică folosință așa că am făcut cu un bețișor cu care se încearcă prăjiturile daca sunt coapte (scobitorile alea lungi cu un capăt neascuțit). Am făcut ușor, nu prea adânc. Am găsit pe google să sap pământul și apoi să stropesc pământul cu oțet diluat cu apă, e bine așa?
Sincer, eu nu aș încerca această combinație de apă cu oțet. Peoate că mi-aș ucide florile și nu aș risca.
Poți încerca altfel, un îngrășământ natural (bio), dacă vrei să ai flori frumoase (dar nu e pentru mucegai, singura soluție împotriva mucegaiului e să nu uzi florile in exces).
După ce ti-ai făcut cafea naturală (fie la ibric, fie la filtru), păstrezi zațul și îl fierbi din nou. Va rezulta o cafea slabă. Cu aceasta, poți uda plantele.
O altă metodă pentru a avea flori frumoase, ar fi să lași zațul de cafea la uscat și apoi îl amesteci cu pământul de flori.
Alții ne sfătuiesc: "Nu aruncati nici apa în care ati fiert legumele pentru mâncare. Ea contine vitamine eliberate în momentul în care legumele au fost gătite si sunt de folos plantelor. Dupa ce s-a răcit, o puteti folosi ca apa pentru udat. Se poate folosi săptămanal."
DANIEL17101998 întreabă: