| AlexDorinel a întrebat:

E mai economic sa stai la bloc sau la casa? Pe langa faptul ca la casa poti planta si la bloc cheltui bani pe ceapa,mere, varza.

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

La bloc normal. Întreținerea unei case costa mult mai mult

| DanielsGotSpeish a răspuns:

Stai la casa frate, gasesteti un loc cu vecini buni si multi copiilaughing o sa te simti bine

| Mt34 a răspuns:

Dacă stai la bloc, e mai greu cu spațiul, dacă stai la casă fracturile sunt mai mari, dar ai mâncare BIO.

| wpetterssone a răspuns:

Dacă locuiești la casă într-un oraș nu ai cum să cultivi alimente.

| GPA a răspuns:

La oraș ai de plătit factura la gaz/curent/apă.

La țară în schimb, găsești un mediu mai economic dacă vrei să-i spui așa, gândește-te doar la câți îsi montează panouri solare pe acoperiș? De ce? Pentru că nu plătesc nimic, având în vedere doar consumul electric pe care-l estompează prin folosirea panourilor.
Gazul este gratuit câtă vreme există butelie. Să fim serioși, ești mult mai câștigat din butelia pe gaz decât din gazul furnizat de servicii.
Apa este gratuită...

| relian a răspuns (pentru GPA):

Gazu e gratuit de unde? Zimi si mie sa ma duc si eu sa iau butelii moca laughing apa e gratis unde e aia ca ma duc si eu laughing apa doara daca ai tu put ceva, dara putu ala vai mama lui, numa apa nu-i aia putu linga toaleta laughing ma lesi frate cu astea.
Panouri pe acoperis, tu ai idee cat costa panourile alea? Pai daca pui panouri e bun, vor beneficia de ele copii tai daca ai.Ca tu sigur nu, deci cat platesti tu la panouri mori pana sa termini de platit laughing
Vrei conditii nu? Daca ai put sa zic tot trebuie pompa, sa scoti apa, sa o duci la chiuvete nu? Pompa aia merge cu aer cumva? Plus se strica mai mereu hidroforu ala, mereu trebuie intretinut.Ai centrala aia se strica, se sparge ca apa de la tine aia moca e plina de reziduri de rahat si de calcar care iti omoara centrala in cativa ani laughing
La casa este bine daca ai apa curenta si canalizare de la oras, restul butelie platesti si nu stiu daca e mai ieftin gazu de la butelie decat ala de la conducata.Singura chestie cu gazu metan este ca iarna scade presiunea laughing poti ramane fara. Butelia este bun gazu propan sau amemstec cei ala ca ala nu ingheata si are randamentu mai mare.
Deci nimic nu e gratuit nimic laughing nu stiu de unde le scoti tu gratuite

regis
| regis a răspuns:

La casa e mai economic, dar bineînțeles, fara a vorbi de reparații. Am locuit si la bloc si la casa, deci vorbesc din experienta. La o suprafața de 5 ori mai mare, cheltuielile cu întreținerea lunara s-au redus la jumatate, dar asta s-a datorat in principal trecerii de la încălzirea orașului la centrala proprie.
Totusi, fara aceasta difefenta si fara a socoti gradina (eu nu am), cheltuielile se reduc su din faptul ca plătești fix ce consumi, fara salariu administrator, curățenie pe scara, iluminat comun, încălzire spatii comune, lift etc. Si ai o mulțime de alte avantaje.

| JohnyBravo1995 a răspuns (pentru GPA):

La casă apa este gratuită doar daca ai fântână in curte, dar îți trebuie apă și în casă pentru mașină de spălat, baie, bucătărie, deci obligatoriu ai nevoie de un hidrofor care îți consumă fie carburant fie curent. Daca nu vrei sa depinzi de energie electrică de la furnizori și să îți pui panouri solare trebuie sa investești o mica avere in panouri suficient de puternice sa producă energia necesară pentru aparatura din casă. Apoi vine iarna, îți trebuie lemne care costa vreo 300 lei m. cub plus că trebuie tăiate, sparte, cărate, aranjate. Daca ai centrală în casă câți de mai puține ori lemne, daca ai sobă in fiecare cameră trebuie sa cari lemne de te saturi plus că sobele și hornurile trebuie desfundate anual, și multe altele ce mai țin de întreținerea gospodărie, garduri, grădină etc. ce trebuie sa le faci. Iti spun asta pentru că trăiesc la casă la țară și nu îmi place, mai ales daca ai și serviciu nu o sa mai ai timp și energie să le faci pe toate și se aduna, de asta eu prefer un apartament la bloc cu toate utilitățile la discreție. Daca ești persoană activă atunci la casă ești în elementul tău.
De cheltuit sunt conștient că e și la bloc, dar la casă e mai mult și de muncă pe lângă.

Întrebări similare