| DanielIlie a întrebat:

Există o variantă superioară calitativ pentru polistirenul extrudat? Strict calitativ, nu preț. Mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| Bogatu_Valentin_1968 a răspuns:

Fiecare izolatie termica are o anumita rezistenta termica/metru.

https://www.google.com/......ps?/search

Poliuretanul celular este mai bun.

10 răspunsuri:
| DanielIlie explică (pentru Bogatu_Valentin_1968):

Cine știe... cunoaște sad Mulțumesc mult! Nu găsesc pe nicăieri prețuri. Din câte am înțeles, cel puțin în teorie, e mult superior extrudat ului. Sincer, nu auzisem ca spuma poliuretanică să fie folosită pentru izolație exterioară. Mulțumesc.

| relian a răspuns:

Cel mai bun izolator este spuma dar ai grija ca este de 2 feluri laughing una celule inchise,aia e cea mai buna si alta cu celule deschise,care e frectie,adica slaba rau, dar si ieftina.
Daca izolezi cu spuma la exterior trebuie sa acoperi cu ceva obligatoriu, sa nu bata soarele in ea ca se duce ca vantu laughing
Spuma asta poliuretanica se gaseste si sub forma de placi, asa cum sunt placile de polistiren, dar se poate si sufla caz in care se gasesc in butelii sub presiune.
In cazul tau cel mai bine e sa folosesti placi.
Dar ai grija astea costa de te rupe comparativ cu polistirenu si ce este cel mai important trebuie sa stii ca gradul de izolare se masoara pe inch sau cm, cu alte cuvinte daca tu cumperi o placa de 1-2 cm nu te astepta ca aia o sa izoleze mai bine ca o placa de polistiren de stiu si eu 10 cm.
Iti pot da ceva valori daca esti curios.
-Polyurethane -6.3-7 R pe inch grosime.
-Polistyrene - 4-5.5 R pe inch grosime.
-Polistiren Extrudat - 5 R pe inch grosime

Valorile astea sunt din North America,dar nu conteaza, iti faci idee, Europenii noteaza altfel, dar tot dracu ala e, la fel izoleaza.

Mai exista si un alt izolator, mai bun ca astea care are o valoare de 8R,dar in timp scade undeva la valoarea spumei.

Inca odata spuma aia ce am dat eu valoarea aia e aia cu celule inchise,cea cu celule deschise e slaba rau,deci ai grija ce folosesti.

Acum dupa cum vezi placile alea de spuma,sau spuma daca sulfi au valoare mare de izolare,dar costa mult.
Cand o sa vezi cat costa o placa din aia de poliuretan si subtire o sa dai si fugi laughing asa ca cel mai bun tot polistirenul este, asta ca are o valoarea destul de buna de izolare si este mult mai ieftin.

Polistirenul ala extrudat ce vrei tu sa folosesti nu e mai bun decat polistirenul normal, au cam aceleasi valori de izolare, doara ca cel extrudat este mai tare, asta pentru ca se foloseste in diverse alte aplicatii.

Deci te duci iei preturi, apoi vezi cum sta treaba.Dar cum spuneam cand o sa vezi ce preturi is la spuma o sa te lasi pagubas.Si vorbesc aici despre placi subtiri, o placa de mai stiu si eu 2 cm de spuma costa mai mult decat aceiasi placa ca suprafata de polistiren normal dar gros de stiu si eu 10 cm, si atunci unde ajungi? Nici nu izoleaza mai bine si pretu este f mare.

Eu personal daca as izola o casa as faceo la interior si as faceo cu spuma suflata, asta daca ai bani si n-ai ce face cu ei laughing dar cel mai ieftin de izolat se poate face la interior si sa folosesti vata minerala, e f buna si f ieftina comparativ cu alte materiale izolante.
Bine ca trebuie sa stii si cum sa izolezi la interior.
Si asa ca un sfat, nu mai asculta ce spun uni "cunoscatori"peretele cum mai respira laughing de parca peretele ar fi un organism viu si ar respira.
Dar ii poti intreba tu daca pui polistiren lipit peste tot cum mai respira? Asa le inchizi gura laughing

| DanielIlie explică (pentru relian):

Acum m-am prins de ce evită toți să dea un preț clar pentru spuma poliuretanica. Am trimis câteva emailuri și răspunsul e același: sunați la nr... Mulțumesc

| DanielIlie explică (pentru Nelu62):

Acum m-am prins de ce evită toți să dea un preț clar pentru spuma poliuretanica. Am trimis câteva emailuri și răspunsul e același: sunați la nr... Mulțumesc

regis
| regis a răspuns:

Depinde de aplicație.
La exterior, ar fi polistirenul extrudat grafitat.
Spuma poliuretanica este foarte buna, dar in alte aplicații, cum ar fi izolarea interioara a podurilor.
Atenție mare la pretul spumei, nu sunt convins ca te-ai prins pe deplin. Gradul de expandare a acesteia depinde de mai multi factori, inclusiv de umiditatea din atmosfera, astfel ca 10 cm nu sunt întotdeauna 10 cm... E puțin mai greu de calculat un preț exact in functie de grosime.

| relian a răspuns (pentru DanielIlie):

Nu evita nimeni sa dea preturi,trebuie sa suni sa vorbrsti cu ei pentru ca daca e spuma suflata,atunci tu trebuie sa le spui cam ce grosime doresti.ei iti sufla cta spuma vrei tu.
Plus de asta trebuie sa le spui si ce suprafata,nu e ca o placa de polistiren.
Dar cum am spus sunt si placi din astea de spuma,alea au pretu batut in cuie,adica aia e placa,atat costa.
Spuma din butelii ce pret sa iti dea laughing nu stiu in RO dar in alte tari aia viand si butelii cu pistol,sa poti tu sufla singur,dar nu recomand,asta pentru ca tu neavand experienta poti irosi spuma,adica nu stii cat sa dai,spuma aia se umfla si poti dea prea mult,apoi e nevoie sa o tai.

Oriunde te duci daca vrei spuma suflata trebuie sa discuti cu cei de la compania respectiva,nu au preturi batute in cuie,depinde si de ce suprafata vrei sa sufli,de grisime,deci pretul variaza si fctie de asta,adica daca ai mult iti poate lasa ceva mai bine din pret,daca ai f putin, atunci e scump si asa mai departe.
De aia nu iti da nimeni un pret asa la telefon sau mesaj.
In schimb, nu stiu in RO dar in alte tari, te duci in magazine gen Dedeman si gasesti placi de spuma din asta la diferite grosimi, alea au pretul afisat, de regula au dimensiunile unei placi de rigips.

De aia am si spus cand vezi fugi laughing pentru ca eu am fost si am vazut preturile la astfel de placi.

| DanielIlie explică (pentru relian):

Http://izolatii-inteligente.ro/ Craiova România.

| relian a răspuns (pentru DanielIlie):

Si spuma aia la extrior dupa ce o da, se lasa asa sau se acopera cu mortar? Ca de o lasi asa in mai putin de 1 an se duce toata se sufllet,o arde soarele de tot.
Izolarea cu spuma la exterior dupa mine is bani irositi,frig tot vei avea in casa laughing tu izolezi zidu,dar zidul va ramane in casa,zidurile stau pe fundatie,fudatia pe pamant,pamant care iarna e bocna,deci caldura ta se va duce din casa spre ziduri,spre funcadtie si spre pamant si ala esti laughing
Daca izolezi cu spuma sau altceva la interior, tu tii zidurile reci departe de interior, izolatia este ca o bariera, nu va lasa caldura sa memarga spre zonele reci, adica spre ziduri, fundatie etc.asa opresti racirea interiorului,deci pastrezi caldura mai mult timp la interior.

Oamenii vad izolarea ca pe ceva asemanator cu prorpul sai oragnism,adica ma imbrac la exterior sa nu imi fie frig laughing este f adevarat, dar organismul tau nu are suprafete reci, deci caldura corpului cauti sa o tii acolo, de aia te imbraci si te incalti.

ASta trebuie sa faci si cu casa, de fapt nu cu casa, mai exact cu aerul din interior.Gandeste ca aerul din interior esti tu, ce faci sal mentii cald? Izolezi unde? Imbraci aerul din interior, deci izolezi la interior.

Multi vorbesc batraneste laughing daca faci asta cum mai respira peretii laughing de parca peretii ar avea plamani.Dar de respirat stai linistit intra destul aer pe usa, ferestre cand iesi/intri ori aerisesti.