Exista case din containere, cu izolatie, cu baie, bucatarie.
Cauta pe net.
Uite un exemplu:
https://case-din-containere.ro/
Minim 10.000 euro sa fie funcțional ca și locuinta. La care se adaugă bineinteles și terenul că doar nu îl pui in aer.
Containere noi nu sunt la vanzare, cel putin eu nu am vazut. Cele mai noi sunt alea o sigura data folosite, adica fabricate, pusa marfa in ele si trimise undeva, dupa pot fi vandute, in engleza se numesc one trip
Alea costa 2-3 mii de euro cred, depinde ce marime doresti tu. Poate costa si mai mult, dar nu te gandi ca dai peste 4 sau 5 mii, nici nu merita, nici nou n-ar costa atit.
Ce este bun, sa ai 2 containere, sa le sudezi intre ele, pentru ca containerele sunt in general inguste.
Sa iesi ieftin, trebuie sa le faci tu, sa le izolezi, aia nu-i greu, daca te pricepi sa faci una alta. Sa tragi curent, apa, canalizare, e floare la ureche, sa faci astea intr-un container.
Cel mai bun, este sa pui leaturi de lemn intre dai spuma, nu groasa maxim 5 cm pui rigips si ai terminat lucraea, asta si pe pereti si pe tavan.E bun daca iei containere din alea mai inalte, sut 2 tipuri ca si inaltime.
Sa tai tu si sa pui, usa si fereastara, sau ferestre, asa nu te duce mult, daca faci tu manopera.
Sa cumperi container dea gata facut, te costa foarte mult, vorba ta cumperi casa deja
Dar si la container ai nevoie de teren, ca ala nu sta suspendat in aer sau sa il tii in strada, nu ai voie.
Container izolat, cu toate trase, tu doar sa pui mobila si bucatrie, te costa mult, si nu o sa fie asa cum iti doresti, de aia este bine sa faci tu, sa compartimentezi tu.
Ce este buna la containere? Sunt din fier, nu te afecteaza ce spune pe aici careva care habar nu stie cei ala container, deci este din fier destul de gros, niciodata n-o sa ai probleme sa intre apa.
Dezavantaj, sunt inguste, trebuie cel putin doua sa poti face ceva mai bun, sa ai ceva loc.
Daca ai terenul deja, poti sa faci o casuta din beton, asa ca un cub de beton, sau dreptunghi totul turnat deodata, lasat pentru ferestre si usa loc, faci cofragul si bum torni beton din ala b350- sau 400 cu tavan drept, tavan si acoperis, nu ai nevoie de pod, iese ca si un container.
Poti turna placa mai in afara peretilor, sa ai si umbra, sa nu bata ploaia, pe afara lasi asa e beton te tine 7 vieti in interior faci pereti cum se face prin magazine, din aia din profile, dar folosesti leaturi de lemn ca lemnul in Ro este f ieftin, bagi izolatie lipita de pereti si tavan in interior, polistiren, pui apa si teava de curent, placi de rigips, ura si la gara ai casuta, cu materiale ieftine.
Sincer eu pot face o casa, si cu 20 de mii de euro, cam atat m-ar costa materialele, restul fac eu singur tot, fara absolut nici un ajutor de la nimeni.
Totul e sa te pricepi, sa ai si viziune, sa stii sa si faci, te costa putin, doar materialele.
Eu nu mai sunt pentru case cu pod, mai ales la cei care toarna placa de beton, la ce mai fac aia alt acoperis cu pod nu am inteles, la ce foloseste acel pod si cui?
Aia is bani irositi, pe materiale si manopera, nu le vad rostul.Torni placa de beton, ala e si acoperis si tavan, impusti 2 iepuri deodata, simplu, pac tac
Poti lasa asa, poti sa dai cu ceva vopsea, cum vrei tu.Betonul este ieftin, cel mai scump este sa faci cofrag, restul e deja poveste, aduci pe unia cu pompa, pe unia cu elicopter sa taseze betonul la placa sa iasa mai tare si mai neted.
Casele cu a coperisuri de astea gen piramida, ar cam trebui sa dispara, nu mai au nici un rost, se faceau odata pe timpuri cand nu e xista beton, acolo da, ziceai trebui sa pui stuf, sa pui fan cit mai inclinat sa nu intre apa cand ploua.
Dar nu se mai fac case cu stuf cu sindrila, sau cum pun unia tabla, tigla, nu le mai vad rostu.
Dar si daca faci din scindura, poti sa acoperi cu carton, te intereseaza sa iesi mai ieftin si sa fie util, pui carton, dai smoala, pui ceva nisip, piatra marunta, ai terminat lucrarea.
Dar cu beton iese beton
Si containere ies bine, dar sa cumperi de alea mai ieftine, mai multe, le unesti si ai terminat lucrarea, iesi si mai rapid si poate si mai ieftin, la alea nu faci cofrag, nu astepti, doar o macara ceva sa le asezi unde vrei tu si cum vrei tu, doar faci jos o placa de beton, le asezi acolo si dupa le unesti cum doresti tu, sudate, daca te pricepi sa si sudezi e si mai ieftin.
Gol? Depinde! Unul de 20 TEU *( 20 ft ) vreo 3000 € nou unul de 40 FEU *( 40 ft ) 6-8 K €
Unul cu instalație electrica / wc și un minim de mobilier poate sari de 30 K €
Pai cu 30k iau casa bătrânească care arata impecabila in gorj
Sunt și containere SH de la organizare de șantiere! Eu ziceam de noi! Știe fiecare cât îl tine buzunarul
Tu ai citit întrebarea stii ce e ala container? Era adresata celor care stiu despre ce vorbesc nu aia care au auzit de la gheorghe de pe sanț ce e un container
Raspunsul lui este pertinent,iar al tau isteric si de foarte prost gust.
TU spui ca vrei casa dar nu iti permiti pentru ca economia blabla, asa ca ai vrea container.
deci vrei sa locuiesti intr-un container drept casa.
e un container cu mot, dar ramane container, si costa cat nu face.
fii respectuos, chiar daca nu iti convine raspunsul cuiva.
Nu te complica cu astfel de prostii.
o casa e o casa,un container e un container, nu e casa. sunt unii care considera ca o scorbura,o pestera,o barca,un cort sau un container de gunoi pot fi case.
toate mizeriile din care sunt facute,sunt toxice si te vor imbolnavi.
in plus,vei ajunge sa platesti mai mult decat la o casa normala,te vei chinui,si la sfarsit tu vei fi in pierdere,mandrul si istovitul proprietar de container,pe care vei vrea cu disperare sa il vinzi urmatorului naiv.
uita-te in jur: cresc taxele dar oamenii vor continua sa cumpere apartamente,sa ridice case,sa traiasca normal.
inca sunt pe aiurea din cei pe care i-a prins perioada flower power si au picat la aceeasi propaganda, traiesc si acum in rulote si baraci denumite pompos case.
traiesc izolati in lumea lor, cu copii si nepoti inca traumatizati de traiul acesta.
vei gasi o solutie decenta, alta decat o baraca/container, sau cum vrei sa ii spui.
Vezi ca exista pe Youtube multe video-uri in care majoritatea dupa ce au facut casa din container, au spus ca nu mai fac. Multe probleme, de la izolare si multa munca, pana la structura, nu le poti pune la jumatate sau cum vrei decat daca le intaresti fizici suduri fier adaugat si tot asa. Ele nu sunt facute ca greutatea sa se distribuie oriunde ci doar in cele 4 puncte din colturi, atat.
PS: Si eu am vrut sa-mi fac dar am spus pas. Mai bine faci 2 camere, nu ai nevoie de autorizatie la case doar cu parter.
Corect. bravo tie, sincer.