| Hoghiz_Dana_1944 a întrebat:

Va rog mult, recomandati-mi un adeziv pentru lipire gresiei peste cea veche. Multumesc! Nu as vrea sa scot gresia veche pentru ca mi se pare deranjul prea mare. Este posibil sa iasa o lucrare de calitate daca pastrez gresia veche?

Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Daca gresia veche se tine bine, poti da un strat de adeziv pe care trebuie sa il lasi sa se intareasca bine 1-2 zile. Recomand CM 11.
Totusi e bine sa o scoti pe cea veche. Ai deranj acum dar ai certitudinea ca nu se va desprinde. Cheamă un meserias.

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

P.S. Ai mai pus o intrebare asemanatoare. De ce ai sters-o?
Oricum nu tu ai sa faci lucrarea.

| Hoghiz_Dana_1944 explică (pentru darrio2007):

Am completat intrebarea de aceea am sters-o pe prima. Normal ca nu eu voi face lucrarea, dar imi sunt utile mai multe pareri. multumesc

regis
| regis a răspuns:

Nu e nevoie sa scoți gresia veche, cat timp nu te deranjeaza ridicarea nivelului cu 2-3 cm.
Nu este nevoie de un strat suplimentar de adeziv, iar CM11 nu este potrivit pentru aceasta aplicatie, obligatoriu se va folosi un adeziv flexibil, ti-am dat la întrebarea anterioara vreo 5 tipuri de la diverse firme.

| MeraO a răspuns:

Recomand adezivul AF-N, foarte rezistent, pe ambalaj se specifica ca este pentru lipire gresie peste gresie. Trebuie sa va asigurati insa ca gresia veche este foarte bine prinsa si apoi sa buciardati putin suprafata pentru o mai buna aderenta

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cred că e ok CM11.
Eu folosesc CM17, mai ales la băi, să fiu sigur. Meseriașii îmi spun mereu că exagerez, CM17 fiind un adeziv foarte dur.

| cristi202 a răspuns (pentru MeraO):

Ideea cu adezivul e excelenta. Însă pana o buceardeaza pe cea veche, o da deja jos. Unele placi din gresia veche se desprind rapid cu totul daca pui dalta sub muchia ei, între placa si pardoseala. Și cu un ciocan rotopercutor, in maxim doua ore o baie e terminata. La buceardare nu cred că s-ar face așa repede.

| cristi202 a răspuns:

Am făcut cu CM11, fără probleme. Dar trebuie întîi să te asiguri că cea veche e încă stabila. Bati ușor la ea in mai multe locuri, și dacă auzi că sună a gol, trebuie schimbata, nu se mai tine bine.