| Sandu3 a întrebat:

Pot desfunda o teava de metal prin care trece apa rece spre bazinul de la toaleta? Fiind din metal s-a colmatat si cu ceva timp in urma bazinul de la toaleta se umplea foarte greu, apa ajungand doar sa picure pana la umplere.Momentan nu o pot schimba si m-am gandit sa torn otet peste noapte sau bicarbonat de sodiu cu otet ca sa faca reactie, poate o desfund cat de cat pana o schimb cu una de PPR care nu rugineste si nu se colmateaza.Ma gandeam sa torn si detartrant. Aveti idei mai bune decat astea? Un mic ajutor, va rog.

Răspuns Câştigător
| IceRope a răspuns:

Ești sigur că țeava este înfundată? Probabil că supapa flotorului s-a înfundat cu mizerie. O țeavă nu se înfundă nici în zeci de ani. Demontează supapa, spal-o sub presiune, apoi las-o în oțet până mâine.
DAR, dacă totuși ești sigur că țeava este colmatată complet, singura soluție este înlocuirea ei. Din păcate.

| Sandu3 explică (pentru IceRope):

Mersi pentru raspuns.Sa explic mai exact cred ca e mai bine.Din teava principala de apa rece care este verticala, pleaca o teava mai subtire care este orizontala(cea care eu o banui ca s-a colmatat)urmeaza un cot prevazut cu un fluture(pentru inchis/deschis)iar de acolo pleaca in sus un racord flexibil care intra in bazinul toaletei alimentand cu apa.Nu sunt sigur ca teava este infundata dar pe ea o banui pentru ca este din metal e foarte veche, are mai mult de 10 ani si este si LA ORIZONTALA favorizand depunerile.La supapa flotorului nu m-am gandit, recunosc.

| Sandu3 explică (pentru IceRope):

Ai avut perfecta dreptate.Nu a fost teava de vina, a fost flotorul colmatat complet.L-am desfundat, spalat, remontat si merge perfect.Multumesc inca o data pentru ideea ta care s-a dovedit a fi si locul problemei.Numai bine iti doresc si multumesc inca o data pentru sfat.

| IceRope a răspuns (pentru Sandu3):

Mă bucur că a fost doar atât.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

E foarte mica probabilitatea ca o teava groasa de scurgere sa se infunde.

Procedeaza asa, pentri verificare:
Intai verifica robinetul de apa, sa nu fie inchis.

Verifica diuza plutitorului.
Daca e inchisa sau infundata, atunci nu are cum sa curga apa in rezervor. In astfel de caz, rezervorul odata golit se umple foarte greu.

Daca rezervorul e plin de apa si nu curge in chiuveta wc-ului, atunci nu se deschide clopotul de la scurgerea rezervorului (in partea de jos a rezervorului). Cauza probabila: bratul care-l ridica cand tragi apa a sarit din clopot sau este rupt /blocat.

| Sandu3 explică (pentru Bula):

Salut.Mersi pentru raspuns.In primul rand nu este vorba despre vreo teava groasa de scurgere.Situatia e urmatoarea:din teava principala de apa rece care este verticala, pleaca o teava mai subtire care este orizontala(cea care eu o banui ca s-a colmatat)urmeaza un cot prevazut cu un fluture(pentru inchis/deschis)iar de acolo pleaca in sus un racord flexibil care intra in bazinul toaletei alimentand cu apa.Nu sunt sigur ca teava este infundata dar pe ea o banui pentru ca este din metal e foarte veche, are mai mult de 10 ani si este si LA ORIZONTALA favorizand depunerile.Si caut o metoda sa dizolv pitrele/nisipul care zic eu e in teava asta de metal care e pe orizontala. Posibil sa nu fie ea si sa fie flotorul desi el e din plastic si rugina nu prea isi are locul pe plastic.

| Bula a răspuns (pentru Sandu3):

Deschide capacul rezervorului (daca are) si uite-te in interior, cum am descris si in raspunsul anterior.
Daca nu te descurci, cheama un instalator sau pe cineva priceput cu rezervoare de apa de la wc!

| helpforyou a răspuns:

Vezi ca daca este ruginita sa nu o gauresti.
Poti sa incerci cu o cantitate mica si sa vezi daca aceaste metode functioneaza.

Succes.