Ești sigur că țeava este înfundată? Probabil că supapa flotorului s-a înfundat cu mizerie. O țeavă nu se înfundă nici în zeci de ani. Demontează supapa, spal-o sub presiune, apoi las-o în oțet până mâine.
DAR, dacă totuși ești sigur că țeava este colmatată complet, singura soluție este înlocuirea ei. Din păcate.
Vezi ca daca este ruginita sa nu o gauresti.
Poti sa incerci cu o cantitate mica si sa vezi daca aceaste metode functioneaza.
Succes.
E foarte mica probabilitatea ca o teava groasa de scurgere sa se infunde.
Procedeaza asa, pentri verificare:
Intai verifica robinetul de apa, sa nu fie inchis.
Verifica diuza plutitorului.
Daca e inchisa sau infundata, atunci nu are cum sa curga apa in rezervor. In astfel de caz, rezervorul odata golit se umple foarte greu.
Daca rezervorul e plin de apa si nu curge in chiuveta wc-ului, atunci nu se deschide clopotul de la scurgerea rezervorului (in partea de jos a rezervorului). Cauza probabila: bratul care-l ridica cand tragi apa a sarit din clopot sau este rupt /blocat.
Mersi pentru raspuns.Sa explic mai exact cred ca e mai bine.Din teava principala de apa rece care este verticala, pleaca o teava mai subtire care este orizontala(cea care eu o banui ca s-a colmatat)urmeaza un cot prevazut cu un fluture(pentru inchis/deschis)iar de acolo pleaca in sus un racord flexibil care intra in bazinul toaletei alimentand cu apa.Nu sunt sigur ca teava este infundata dar pe ea o banui pentru ca este din metal e foarte veche, are mai mult de 10 ani si este si LA ORIZONTALA favorizand depunerile.La supapa flotorului nu m-am gandit, recunosc.
Salut.Mersi pentru raspuns.In primul rand nu este vorba despre vreo teava groasa de scurgere.Situatia e urmatoarea:din teava principala de apa rece care este verticala, pleaca o teava mai subtire care este orizontala(cea care eu o banui ca s-a colmatat)urmeaza un cot prevazut cu un fluture(pentru inchis/deschis)iar de acolo pleaca in sus un racord flexibil care intra in bazinul toaletei alimentand cu apa.Nu sunt sigur ca teava este infundata dar pe ea o banui pentru ca este din metal e foarte veche, are mai mult de 10 ani si este si LA ORIZONTALA favorizand depunerile.Si caut o metoda sa dizolv pitrele/nisipul care zic eu e in teava asta de metal care e pe orizontala. Posibil sa nu fie ea si sa fie flotorul desi el e din plastic si rugina nu prea isi are locul pe plastic.