Un perete care desparte două camere din același imobil (din aceeași casă) niciodată nu este unul de rezistență.
În interiorul unei case/apartament se găsesc doar stâlpi de rezistență și grinda care stă pe aceștia. Stâlpii sunt mai groși decât zidul (dacă zidul este din plăci de beton, plăci de BCA, cărămidă).
Stâlpii sunt la fel ca și zidul de groși (dacă zidul este din cărămidă sau calupuri de BCA; unele ziduri groase de 30cm pot fi din cărămidă sau calupuri de BCA).
Puțini sunt oamenii care au cerut autorizație de demolare pentru ziduri interioare. Pentru zidurile exterioare este obligatoriu autorizație.
Niciodată molozul să nu-l arunci la/lângă tomberon.
Pentru acesta mergi la primărie, vei plăti o taxă acolo pentru reciclarea molozului. Nu știu cât costă, dar nu trebuie să fie prea mult. Acesta se reciclează la groapa de gunoi a localităților. Ori îl duci tu acolo (la groapa de gunoi) băgat în saci care pot fi ridicați ușor, ori tot în saci îl vor duce angajații primăriei. Acest lucru îl stabilești cu primăria. Dar documentul de reciclare al molozului îți trebuie în ambele cazuri. Tu trebuie să știi numărul de saci de moloz (saci din rafie la 1leu/bucata) ca să știi ce declari la primărie.
Da, dar trebuie sa nu fie perete de rezistenta si sa iti iei autorizatie daca stai la bloc.
Da, cu conditia ca acel perete care doresti sa-l spargi, sa nu fie unul de rezistenta al casei, ca se darama casa.
Dacă stai la bloc, să fii atent să nu se dărâme pe tine. În rest. ciocan să ai!
Te uiti pe schita casei!
Oricum iti va trebuii, ca sa mergi sa obtii autorizatie de demolare (sau constructie, dupa caz) de la Cadastru
Mulțumesc pentru fundă!
Vezi să nu te apuci să-l dărâmi cu barosul, pentru că va zgudui pereții vecinilor și aceștia vor avea pagube. Îl dărâmi cu grijă.
Trebuie să ții cont de două lucruri importante:
-programul de liniște
- priza și întrerupătorul care sunt pe zid (dacă sunt).
Îți trebuie 10 saci dacă zidul este gros de 8cm; sau 30 dacă zidul este gros de 30 cm.
Aoleu, nu te pune sa demolezi pana nu verifici! Un perete despărțitor poate fi perete de rezistenta, indiferent ca vorbim despre un apartament de bloc sau de o casa. Chiar si daca vorbim de o casa cu centuri si colturi de beton, nu înseamnă ca poți dărâma un zid. De obicei nu se toarnă stâlpi si grinzi, ci centuri si sâmburi, iar acolo se ia in calcul întărirea structurii zidăriei, nicidecum înlocuirea ei. Doar la constructiile pe cadre de beton se pot elimina astfel pereții, la marea majoritate trebuie obligatoriu verificat daca este doar un perete de compartimentare sau are si rol de susținere.
anonim_4396 întreabă:
DANIEL17101998 întreabă: