Din punct de vedere botanic roșia este un fruct. În anul 1893 Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii în mod unanim a decis că la colectarea taxelor vamale roșiile trebuie considerate legume (deși curtea a trecut în revistă faptul că din punct de vedere botanic, roșiile sunt fructe). În anul 2001 Uniunea Europeană a decis oficial că roșia este fruct, și nu legumă.
Toate is fructe din pct de vedere botanic.Din pct de vedere cum sa-i zic administrativ sau nu stiu gastronomic, sau incadrarii mai stiu eu care este leguma.Deci la facultatea de agronimie este leguma asta sigur, este in specializarea legumicultura.Dar cand discuti botanic despre o planta se spune radacina tulpina, floare fruct etc.Deci depinde din ce pct de vedere te uiti.Si la liceu agricol sau cum ii mai spune este tot in cartea de legumicultura, deci e leguma.In RO leguma vine de la legumicultura, deci tot ce este cuprins in partea de legumicultura i se spune leguma, inclusiv pepenii dovlecii si asa este in orice tara, Vad unu spune ca in ammerica nu sti ce povesti ca ar fi fructe. Vorbeste prostii, eu pot arata carte din america unde rosiile is trecute la Vegetable asa le zic ei la legume.Ba si porumbu de consum tot leguma este considerata nu cereala nu altceva.Ce spun aici nu e din auzite sau mai stiu eu ce altceva, iti arat carti din RO din America, carti de specialitate nu balarii
Este fruct, deşi în Evul Mediu a fost trecută ca legumă pentru a putea fi taxată la vamă.
Leguma! Ai mâncat tu vreodată dulceață de roșii sau vreun desert cu roșii?!
Din ce spune în următorul paragraf de pe Wikipedia, roșia este un fruct.
"Din punct de vedere botanic roșia este un fruct. În anul 1893 Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii în mod unanim a decis că la colectarea taxelor vamale roșiile trebuie considerate legume (deși curtea a trecut în revistă faptul că din punct de vedere botanic, roșiile sunt fructe). În anul 2001 Uniunea Europeană a decis oficial că roșia este fruct, și nu legumă."
Citeste la final si gasesti raspunsul
Roșia (pătlăgica roșie sau mai rar tomata), numită științific Solanum lycopersicum, este o plantă din familia Solanaceae, apropiată pe linie genetică de următoarele plante, de asemenea originare din "Lumea Nouă": tutun, ardei, cartof, vânătă și physalis alkekengi. Roșia este o plantă nativă a sudului Americii de Nord și nordului Americii de Sud, având un areal natural de extindere din centrul Mexicului până în Peru.
Este o plantă perenă, crescută adesea în climate temperate ca o plantă anuală, atingând frecevent între 1 și 3 m înălțime, cu un trunchi mai mult ierbos, care crește de cele mai multe ori, ca orice altă plantă cățărătoare, pe tulpinile altor plante, pe bețe sau garduri.
Este cultivată la aproape toate latitudinile, ocupând o suprafață de aproximativ 3 milioane de hectare, adică o treime din terenul consacrat legumelor.[necesită citare]Frunzele plantei sunt lungi de 10–25 cm, de formă penat-compusă, având 5–9 frunzulițe, fiecare dintre acestea având până la 8 cm lungime, cu margini serate. Atât trunchiul cât și crenguțele, respectiv frunzele sunt acoperite cu excrescențe asemănătoare părului animalelor. Florile sunt mici, de circa 1–2 cm, galbene, având corola formată din cinci sepale și cinci petale, fiind grupate în inflorescențe de 3 până la 12 flori. Rosia are un pH acid de 5, 5.
Cuvântul tomată, respectiv toate variantele sale din spaniolă, engleză și alte limbi, este un cuvânt derivat din limba populațiilor mezo-americane Nahua: tomatl. Numele științific al plantei, care provine din latină, lycopersicum, semnifică "piersică-lup", conform lyco - lup și persicum - piersic(ă).
Din punct de vedere botanic roșia este un fruct.[1] În anul 1893 Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii în mod unanim a decis că la colectarea taxelor vamale roșiile trebuie considerate legume (deși curtea a trecut în revistă faptul că din punct de vedere botanic, roșiile sunt fructe).[2] În anul 2001 Uniunea Europeană a decis oficial că roșia este fruct, și nu legumă