| Wordofthat999999 a întrebat:

Salut! Am lăsat ușa deschisa la mine în camera și geamul deschis. A bătut vântul dupa s-a făcut curent și s-a trântit ușa și s-a spart geamul de la ușa. Este ușa din lemn și are geam de sticla. Cum procedez sa pun acel geam? Cât m-ar costa un geam de sticla pentru ușa mea? Trebuie sa chem pe cineva ca sa-l monteze? N-am pățit niciodată și nu știu cum sa procedez... Funda!

17 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Trebuie să fie o geamgerie în oraș. Dacă geamul este astupat și nu se poate măsura, atunci problema este un pic mai dificilă.
Problema se poate rezolva la magazinul de la care ai luat ușa dacă geamul este greu de scos pentru un geamgiu.
Trebuie să arăți geamgeriului o poză cu ușa ta. Trebuie să ai mai multe poze, chiar și partea de sus de deasupra foii de ușă -că pe acolo pe sus se introduc și se scot majoritatea sticlelor de geam.
Nu te costă nimic să îl întrebi cât ar face toată treaba cu material și manoperă. Depinde ce sticlă vrei.
O poză sau un link ar fi fost de ajutor și nu mai scriam așa mult.

| anonimg a răspuns (pentru anonimg):

Eu am schimbat odată geamul de la o ușă ca aceasta:
https://www.dedeman.ro/....../p/6017298
Geamul iese pe sus (se taie folia plastificată cu un cutter), iar ușa se scoate din balamale prin scoaterea șuruburilor. Depinde de producător.

| Sophieka a răspuns:

Inseamna ca cei care te-au crescut, te-au crescut de dragul crescutului si cam atat, cum se intampla cu majoritatea tinerilor.
Nu stiu cum sa procedeze in fata unei situatii, sa mentina curatenia, sa faca mancare (mancare, mancare, supe, ciorbe, feluri II, prajituri ) nu paste si prajeli rapide s-a.m.d
Apeleaza la un geamgiu sa vina sa vada despre ce e vorba, sa ia masuratori si sa alegi modelul de sticla pe care il vrei la usa.
Iti ia masuratorile, iti spune pretul sticlei si tariful manoperei + drumul daca trebuie. Poate trebuie sa ii dai ceva si pentru deplasarea care urmeaza, sau de bun simt daca nu iti ia nimic, sa ii dai un 20-30 de lei. Nu trebuie sa iei o decizie pe loc. Macar sa vina sa vada, sa ia masuratorile si sa alegi modelul apoi cand ai posibilitate, il contactezi sa iti pregateasca sticla.

| Sophieka a răspuns (pentru anonimg):

Frumos modelul usii.

| relian a răspuns:

Toate usile ca este de la exterior, ca e din camere, ar trebuie sa fie fara geamuri.Numa la romani mai vezi asa ceva.

Nui greru de pus, daca este usa de care spui, alea vechi, cum se faceau pe vremuri.
Trebuie oricum cineva sa stie sa prinda chit acolo sau cel putin cateva cuie mici.Dar bine e sa pui chit, daca e usa de care cred eu.

Cit te costa? Cit costa geamul si cit dai aluia sa il monteze. Pune si tu o poza cum arata usa ta, asa cum a pus cineva pe aici.Usa de a pus poza anonimg este din plastic, PVC nu stiu cum a facut sa schimbe geamurile alea, sincer nu inteleg ce le pun aia geamuri la usi in ziua de azi.
Tu ce poti pune la usa ta? Pui un placaj laughing in loc de geam pui placaj, lustruit, lacuit, dar cu vopsea la culoarea usii, ai terminat lucrarea.

Usile, cum spun nu trebuie sa aiba geamuri niciunde, nu vad pentru ce ar avea.
Usi cu geam, e o timpenie.

Geasm gasesti doar pe la oras, daca stai la comunsa sau sat, nici o sansa.

| anonimg a răspuns (pentru relian):

Este nevoie și de uși cu geamuri, pentru că sunt holuri la apartamente în care lumina naturală nu ar putea pătrunde altfel.

În cazul de față geamul nu s-ar fi spart dacă ar fi fost lipit pe margine cu silicon (transparent). Sigur geamul se mișca mai înainte. Siliconul l-ar fi ținut fix și nu s-ar fi spart decât dacă s-ar fi spart și ușa.

| relian a răspuns (pentru anonimg):

Pe holuri ai bec, asta daca ai holuri cum spui, desi holurile mi se pare o timpenie.
Alea cu holuri, se poate pune la intrare la usa exterioara, sus de tot, adica nu pe usa un fel de fereastra, asa ai si lumina ce spui.
Conteaza cine proiecteaza acea cladire, daca stioe ce face o sa o faca buna, daca is de astia habarnisti asa fac, baga geamuri la usi laughing
E o timpeni nu doar ca idee, este si periculos, te poti taia.

Depinde si ce lovitura a primit, daca s-a dat puternic de perete si cu silicon s-ar fi spart.

| TheGentleman a răspuns (pentru relian):

Nu știu de unde ideea cu ușă fără geam, dar din ce în ce mai multe construcții au multe geamuri și uși cu geam imens (uită-te la Casa Buhnici, și îți vei da seama de asta);

-Majoritatea ușilor de termopan (mai ales cele de la intrare au geam (mat, sau din acela prin care vezi doar dintr-un singur sens)

| StoicAnalysis a răspuns:

Du-te la un geamgiu de prin zona, sau la un magazin de termopane. Ia masuratorile la geam, si intreaba acolo daca te pot ajuta cei de acolo cu geamul de care ai nevoie. In mod normal daca e usa dinaia veche din lemn cu geam pus intre tinte ( cuisoare ) si la margine fiind dat cu kit, ai putea sa-l montezi chiar tu cu niste prieteni. Dar daca crezi ca nu te descurci, cauta pe cineva care poate.

| vodami92 a răspuns:

Trebuie sa schimbi geamul! daca s-a spart! si data viitoare ai mare grija ce faci!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Chemi pe cei care monteaza geam termopan ei au si geamuri pun si usi termopan, ei vin i ti masoara usa si i ti pun ei geam. Sau schimbi toata usa pui alta decat sa o mai repari pe aceasta.

| Frank51 a răspuns:

Măsori locul unde era sau altă bucată de geam identică, comanzi geamul sau mergi la un magazin gen dedeman și îl cumperi, îl montezi.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Geamul cred ca este tinut de 4 sipci subtiri, batute cu niste cuie mici. Trebuie scoase cuiele cu rabdare, ca sa poti demonta sipcile, apoi se pune noul geam, si se bat sipcile in cuie, la loc.
Poti chema un tamplar sau un "geamgiu", ei il monteaza repede si fara urme.

| IamJoKeR a răspuns:

Te ajut eu dacă vrei și ai nevoie …

| relian a răspuns (pentru TheGentleman):

Aia este fix problema romanilor, eu am spus ca in afara nu am vazut magarii de genul asta.
Usa de tremopan la exterior, e cea mai mare magarie.De fapt nici o usa nu trebuie pusa sau facuta de termopan, usile se fac din lemn, placaj chestii de genul asta, mai ales la exterior, lemnul izoleaza de N ori mai bine ca plasticu.

Deci eu toata America nu am vazut usa cu geam, nici la exterior, nici la interuior, nici la case de cateva zeci de mii, nici la case de milioane.

Cum am sus romanii cu ideile lor, iau de pe afara numa cei rau, nimic bun.
Deci usa nu trebuie sa aiba geam, asta e clar.Ca pun romanii., ce niu pun sau fac romanii, uitasem ca ei se pricep mai bine decat toti.

| GeoGeorge78 a răspuns (pentru anonimg):

Vreau si eu mai multe detalii te rog al meu a cazut in jos si daca i-l desfac de sus ar trebui săi bag ceva in parte de jos sa nu mai cadă am usa aproape ca în poza dar alt model ca o lebada gen mersi frumos

| anonimg a răspuns (pentru GeoGeorge78):

În mod normal geamul nu ar fi trebuit să cadă în jos. Dacă s-a întâmplat asta, motivul ar fi din două cauze: ușa a fost montată cu susul în jos, sau întăritura de jos a fost slabă sau a cedat.
Oricum ar fi, geamul iese întotdeauna pe deasupra ușii (asta dacă la montaj nu s-a greșit și partea de sus a venit tot sus și nu în jos).
Îți dai seama care este partea de deasupra (adică pe unde iese geamul) dacă vei observa că folia, autocolantul are o tăietură în dreptul sticlei; la fel este spațiu tot pe acolo și pentru geam.
Dai ușa jos din balamale (scoți șuruburile din toc), apoi o așezi pe cantul ei și scoți sticla. Cauți să vezi măsura sticlei (lungime și lățime) și dai comandă de sticlă la geamgerie (sau la magazinele care vând astfel de uși). Pui noua sticlă în locașul ei și îi dai pe margine puțin silicon ca să nu se miște și să nu mai cadă jos. Nu dai nici prea mult silicon transparent, ci atât cât să îl poți îndepărta după aceea în caz că mai este nevoie vreodată să dai geamul jos.
Parte de jos a foii de ușă o îndrepți cu ciocanul ca să bagi lemnul înapoi, și apoi fixezi acel lemn cu kit montaj (cauți unul rapid ca să să se întărească repede.
Apoi fixezi ușa la loc în toc cu aceleași șuruburi și în același găuri. Folosești un levier ca să poți ridica ușa.