| martinblondu a întrebat:

am o centrala cu tiraj fortat, am ceva probleme cu ea de vreo 3 ani. Tot urca presiunea cand ii dau drumul la caldura si apoi trebuie sa scot apa ca, creste presiunea! asta ca asta, dar de azi nu mai vrea sa isi ia nici apa! e robinetul acela albastru de unde ii dau sa isi ia apa dar, acum nu mai vrea! ce credeti ca are?! Centrala este Lynx Proterm din 2003 cred...

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Si stai cu aceste probleme de 3 ani? Bine ca nu a fost si altceva mai rau.Fa-i o revizie amanuntita.Sa nu patesti si altceva.

| martinblondu explică (pentru darrio2007):

Mersi...

| carpediem a răspuns:

Cel mai probabil este defect robinetul de incarcare. Varianta pana treci de sarbatori, daca acum nu dispui de posibilitati, este sa desfaci un dop de la un calorifer(dopul este jos opus cu returul si sa montezi un robinet, sau daca ai robinet de golire sa racordezi un furtun prin care sa incarci instalatia.

| martinblondu explică (pentru carpediem):

Multumesc... am rezolvat

regis
| regis a răspuns:

Pai tu ai probleme nu cu centrala, ci cu legile fizicii happy. Acestea obliga apa din instalatie sa se dilate atunci cand este incalzita, iar volumul instalatiei fiind constant, asta va duce la cresterea presiunii.
Variatia presiunii este mai mare atunci cand in instalatie este mai mult aer, deci daca se depasesc anumite limite probabil este nevoie de o aerisire a caloriferelor. Daca presiunea la rece este undeva la 1 iar la cald nu trece de 2, nu ai de ce sa iti faci probleme, este o situatie absolut normala.

| Zazu a răspuns:

Trebuie sa ii instalezi un vas de expansiune, regleaza singur presiunea.

| bestproiect a răspuns:

Daca presiunea urca 0.5-1 bar este normal! daca insa creste 1-3 bar si supapa de siguranta declanseaza, VASUL DE EXPANSIUNE AL CENTRALEI A PIERDUT AERUL din interior( presiunea)! Introduceti aer cu o pompa cu manometru prin supapa vasului de expansiune, sau schimbati vasul( disponibil in comert) www.bestproiect.com