Poți dar nu cred că ține. Mai bine dai jos izolația și pui polistiren de 10 cu densitate mare. Sau extrudat.
Nu cred ca craparea tencuieli ar fi de la ce spui tu.Eu am vazut multe case, ce stiu sigur ca au polistiren normal si nici una n-are tencuiala crapata
Dupa mine sa pui polistiren extrudat is bani irositi.Mai degraba ar izola in interior daca tot vrea sa mai puna izoatie afara.
Dar nu sa izoleze gen romanisme sa izoleze la interior, apoi sa nu dea peste mortar, asa cum banui ca fac multi romani, sa puna peste rigips, ori pe profil ori lipit, cum se pricepe si cum e mai ieftin.
Tencuiala crapa ca o lovesti tu,, asta daca e tencuiala de aia foita de tigare apesi cu un singur deget si fac poc dar aia fac poc, indiferernt ca ai avea polistiren extruidat sau normal.
La exterior, oamenii ar trebui sa lase zidul zid, si sa faca izolarea la interior, nu ar mai avea aceste probleme cu zidurile exterioare, sa crape sa se sparga, apoi sa vina pasarile si sa maince polistirenul ala, sa isi faca cuiburi in el
De ce nu,? Si de ce te-ai opri la 8? Mai bine pui 15 pe jumătate din casa, iesi mai câștigat.
Păi am 5 și dacă mai pun 8 îl fac de 13 ca acum intra mai puțin adeziv ca are deja o mână de adeziv
Daca pui 15 pe jumătate de casa, o sa ai 20, ceea ce înseamnă ca pe acea jumătate atingi standardul de casă pasivă. Si per total obtii acelasi grad de izolare, cu manopera, adeziv si plasa la jumătate.