| Alinailies a întrebat:

Salut!
Aveti idee de ce au crescut preturile atat de mult la materiale de constructii?
Va dau exemplu osb-ul, acum doua luni cel de 6mm era 38lei macim si ieri la magazin am vazut ca este 110 lei, am zis ca nu vad bine dar un angajat mi- a confirmat ca preturile pur si simplu au explodat în ultima vreme.
Care ar putea fi explicatia si cum vedeti voi viitorul?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Deci și manopera se va mări în funcție tot de același procent.
Oamenii mă cred nebun când spun că salariile trebuiesc să fie egale. Dacă erau egale nu se mai putea scumpi nimic, pentru că banul ar fi circulat continuu și în cantități mai mari.
S-a scumpit materia primă a lemnului, deoarece lemnul din țara noastră a plecat afară pe vagoane fără număr. Nici rumeguș nu ne-a lăsat ca să facem osb-uri.
Când salariile conducătorilor statului nu sunt egale cu ale oamenilor de rând, ei își doresc să facă și mai mulți bani. Firmele lor au vândut materia primă. Și ca să își scoată banii de pe urma pandemiei, au mărit prețul chiar și la rumeguș. Oricum, nu făceau ei bani cu 2-3 plăci cât are nevoie omul de rând; ei fac bani când o firmă de construcții le cumpără sute și mii de bucăți.
Conducătorii statului sunt acolo unde sunt, tocmai pentru ca să țină lucrurile în frâu. Dar dacă ei sunt preocupați de buzunarul lor, tocmai de aceea România este o țară săracă și coruptă. Pentru că sărăcia și corupția sunt strâns legate între ele.
Noi ne uităm mai mult să vedem dacă a crescut sau a scăzut valuta (prețurile cresc în funcție de valută -ca leul nostru a ajuns mai rău ca un câine jigărit pe care-l plângi de milă); dar nu ne uităm să vedem dacă a crescut sau a scăzut corupția. Un grafic al corupției trebuie să fie același cu al valutei. Când crește valuta, în același procent creste și corupția.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pentru ca anul trecut toata productia si vanzarea au stagnat din cauza pandemiei, acum este cerinta foarte mare si preturile au urcat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Importurile din china. Avem lipsa de pvc foarte mare si nici buletine nu se mai fac destule. Acum au inceput firmele sa cumpere multe materiale ca sa faca fata la cerere. Si la masini, au comandat mai mult decat le trebuie ca sa aiba rezerve

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Din cauza pandemiei au explodat toate preturile nu numai la materialele de constructie ci si la mincare la curent intretinerea, din cauza preturilor crescute la materialele de constuctie sau scumpit apartamentele garsonierele casele.

| UserRo10 a răspuns:

Totul este pe baza de cerere si oferta. Cererea este extrem de mare, dar acum apare fenomenul de lipsa materie prima. In maxim 3-6 luni nu vei mai gasi nimic dupa care totul se va redresa usor usor

| Alinailies explică (pentru UserRo10):

Sper sa ai dreptate.
De cand ma stiu, nu prea am vazut sa se mai ieftineasca ceva dupa ce s-a scumpitsad