anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Salut,cat consuma un hidrofor(in KW) daca scoti cu el 1000 litri de apa? Si cat costa acei KW?

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Depinde de cati wati are hidroforul!
Chiar si atunci daca ai fi zis cati wati are ar fi trebuit facute niste socoteli, si nu stiu care are chef de asa ceva, pentru ca eu sigur NU! big grin
Oricum nu trebuie sa te sperii ca orice hidrofor ai avea si la 1000 sau 2000 l de apa scoasa nici nu iti dai seama la factura de curent asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji! Bafta!

3 răspunsuri:
| LIN2010 a răspuns:

Depinde de puterea motorului electric de la hidrofor, daca de exemplu are o putere de 1100 de W, si dureaza o ora sa scoata 1000 l (sau 2000 l, depinde de caracteristicile pompei de apa din componenta hidroforului), atunci consumul de energie electrica va fi de 1, 1 KWh si la un pret de aproximativ 0, 55 RON / KWh, rezulta un cost de aproximativ 0, 60 RON, pentru acea cantitate de apa.Respecte

| relian a răspuns (pentru LIN2010):

Scuze ca ma bag dar ce arati tu este asa cum ai si spus puterea a celui motor nicidecum consumul lui.Una este puterea alta consumul.Pt consum este o formula dar am uitato.Plus de asta depinde si de unde tragea acea apa de la ce distanta.Eu asa stiam. Daca ai de ex un element(rezistenta electrica) de 1000 de wati asta nu inseamna ca intr-o ora aia va consuma 1 kw.Stiu asta sigur cam vazut undeva intr-o carte si era o formula. Daca gasesc o sa arat sau daca tu gaesti te rog da si mie un mesaj ceva.

| LIN2010 a răspuns (pentru relian):

P = U x I x cosinus de phi,este formula puterii in curent alternativ monofazat,dar in cazul masurarii energiei electrice cu un contor electric unitatea de masura este KWh (kilowatt/ora), iar formula este E = P x t, unde P =putrea receptorului si t=timpul de masurare, iar calculul prezentat era aproximativ, deoarece cosinusul de phi(factorul de putere)trebuie determinat sau se calculeaza cu 0.92(factor de putere neutral). Respecte