Eu stau la casa si consumul este urmatorul:gaze-50 ron, curent-70 ron, cablu-22 ron, net-35 ron, gunoi-10 ron, canal-15 ron, apa-30 ron.Astea sunt cheltuielile la o casa cu 3 camere, 140m2 si curte 500m2.Eu zic ca este mai ieftin ca la bloc
La bloc e mai ieftin, normal; la casa de 132 mp gazele si curentul electric te vor costa in luni de iarna in jur de 800-900 lei/luna, daca ai centrala termica. Daca casa e incalzita cu sobe, factura de gaze e mai mare.
Aha dar la un bloc cu 4 camere la aceas mp se consuma tot atat?
nu cred ca voi plati atat la casa ca doar nu dorm cu caldura aprinsa
Depinde de modalitatea de incalzire si de gradul de izolare al casei. Daca vorbim de o casa termoizolata, cu centrala pe gaz, costul va fi mai mic decat la bloc. Eu am platit pe tot anul trecut, la o suprafata mai mare, 2650 lei, cost care include apa calda si aragazul. Repet, pe tot anul.
Daca vorbim insa de case neizolate si incalzire pe gaz in sobe de teracota, pierderile sunt foarte mari si costurile pe masura.
Nu exista comparatie intre casa si bloc.Cu gaz costa destul, ca nu e de calitate, cu centrala pe lemne sau peleti e. boierie.