| Romeo666 a întrebat:

Salut.Doresc sa cumpar o garsoniera din 2022 si sa o inchiriez si as dori sa montez apometrele vechi si sa continue sa inregistreze la index atunci cand se consuma apa.Imi trebuie verificare metrologica si sa am acel certificat metrologic.Mentionez ca au trecut 10 ani de cand le am si au fost schimbate cu unele cu citire de la distanta.Mai pot folosi inca 10-20-30 etc ani acele apometre vechi de 10 ani? Dar atunci cand vor trece 12 ani de cand am apometrele cu citire de la distanta si le voi verifica metrologic mai pot sa le folosesc inca 10-20-30 de ani? Vad ca cele cu citire de la distanta au baterie litiu de 3, 0 V cu durata de viata de 10 Ani, plus un an de rezerva si un an de depozitare.La valabilitate verificare metrologica are apa rece 7 ani apa calda 4 ani.Deci pot sa schimb bateriile la apometre si sa mai mearga inca 10-20-30 de ani? Dar la cele clasice mai pot sa le schimb bateriile si sa mai mearga 10-20-30 de ani? Dar de unde pot sa cumpar baterii pentru apometre daca exista ca sa le schimb? Dar la cine ma pot duce sa faca verificarea metrologica si sa imi dea acel certificat metrologic.Ce firme sunt serioase pentru a face acest lucru si cat ma costa in total? Mentionez ca doresc firme din Bucuresti.Va multumesc din suflet!

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Apometrele din apartamente sunt orientative, nu necesita verificare metrologica.
Facturarea se face pe baza citirii contoarelor de la intrarea apei in bloc, care sunt verificate metrologic si sunt montate de firma furnizoare de apa.
"Nota de plata" pentru fiecare apartament se face de catre administratie, pe baza citirii contoarelor din apartamente, impartind consumul facturat de furnizor.

Ca urmare, daca functioneaza contoarele din apartament, atunci le poti folosi in continuare, citindu-le lunar, fara verificare metrologica.

| Romeo666 explică (pentru Bula):

Deci pot sa montez apometrele vechi in garsoniera pe care o voi inchiria si sa inregistreze incontinuare indexul si pot sa nu schimb bateriile chiar daca au trecut 10 Ani termenul maxim de exploatare? La fel pot sa fac si cu acelea cu citire de la distanta?

Bula
| Bula a răspuns (pentru Romeo666):

Poti sa le schimbi, daca functioneaza inca.
Baterii poti gasi in magazine, in piete, etc. Cand desfaci apometrul, scoti bateria si cauti identice, de litiu.
Presupun ca sunt de 3V, folosite si in calculatoare, dar si alte modele se pot gasi usor.

| sierra1 a răspuns (pentru Romeo666):

"Deci pot sa montez apometrele vechi " - poți dar mai vezi ce zice "asociația" pe tema asta. Intotdeauna sunt situații specifice.

Dar tu ia mai intâi garsoniera aia...

regis
| regis a răspuns:

Vai, cate probleme... Probabil vei avea destui vecini care au supraviețuit fara toate aceste dileme.

Întrebări similare