anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU, voi credeți în chestii de genu, blesteme și tot ce ține de partea asta? Astăzi, mama mea și-a petrecut aproape toată dimineața la foișorul din curte, foișor fiind la 3m de intrarea în casă, afară foarte cald. Când am deschis ușa și mama s-a dus peste maxim 2/3 secunde în foișor era o broască, am aruncat cu apa pe ea și s-a "chiuit" dând din tot ce putea, iar apoi am aruncat-o, constantant peste puțin timp că a murit. E normal? Avem o vecină fix lângă noi loca și nu ne suportă, s-a mai întâmplat un episod de genul. Totuși nu e normal ca o broasca să reacționeze asa la apă. Mă gândesc că broasca a fost trimisă cu un scop pentru mine. Ce credeți despre aceasta întâmplare?(Am și o mică fobie față de ele, mi se par scârboase, frică nu neparat dar nici nu vreau să am contact cu ele)

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu credem nimic, doar ca broasca care incerca saraca sa intre si ea undeva la racoare.
Broasca chiar nu-ti face nimic daca nu o atingi, doar atunci ar putea secreta ceva care ti-ar basica mana, dar cum iti este frica de ea, o lasi in pace, ca saraca fiinta nu ti-a facut nimic rau.
In ce privesc blestemele sau farmecele, nu exista, alea sunt inventate pentru oamenii naivi sau cu o gandire mai limitata care cred in asemenea povesti.

| gabicoo a răspuns:

Ce ai fumat bre?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Wow, in 2024 mai sunt oameni care se mira că apare o broasca in curte...

| ioana748 a răspuns:

Daca simti ca ceva este in neregula citeste rugaciunea Sfantului Ciprian.

| adryang78 a răspuns:

Precis sunt vrăji și blesteme. Doamne... laughing)
Broasca aia, săraca, o fi fost încinsă de soare, o fi căutat o palmă de răcoare, iar când ai aruncat cu apă pe ea i-ai provocat un șoc termic.

| ReddY25 a răspuns (pentru gabicoo):

Iarbă din parc rolling on the floor

| ReddY25 a răspuns:

Nu cred

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu cred in nimic din ce ai enumerat mai sus.Si noi suntem la fel de scarbosi pentru alte fiinte, si totusi violenta nu e calea, nu vine nimeni sa ne nimiceasca, desi am merita din plin.

Fiecare dintre aceste vietuitoare care starnesc repulsie, adica broaste, serpi, sobolani, lilieci, paianjeni si asa mai departe, au un scop precis in ecosistem. Oamenii nu au. Putem muri oricand cu totii si natura si-ar vedea de drum, fericita.Gandeste-te la asta data viitoare cand mai ai ganduri rele fata de broaste, ca de aia ai creierul de o anumita dimensiune, plus constiinta si discernamant. Daca in 2024 alegi sa traiesti in frica fata de blesteme si alte porcarii exact ca in Evul Mediu, be my guest, dar te rog sa lasi fiintele in pace.

| relian a răspuns:

Nu,mai fumati papadie, ca uite ce se intampla laughing Cine stie next ce o sa mai vi se pare. Chestiile astea dupa ce descrii par a fi de la etnobotanice, alea te fac sa vezi si sa ti se para lucruri ce spui pe aici.