| LovelyWolf a întrebat:

Salutare, am si eu o curiozitate pentru cei cu AC. Recent mi-am cumparat 2 aer conditionate, stau la bloc etaj 3, si tot ma gandeam la cat de sigura este montarea unitatii exterioare. Evident ca NU eu montez, ci o firma autorizata, dar ma intrebam cat de bazat poti fii pe acele 2 picioruse de metal care sustin unitatea? Totusi cate sanse sunt sa pice?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Nu pica ca alea tin si mai mult decat are acel aparat. Ce sanse sunt sa cada? Nici o sansa, mai ales ca baga suruburi in beton.

Dar ca idee, ar fi bun sa pui unitatile alea in balcon, de ce nu le pui in balcon si de acolom sigur nu cad nicaeri, raman acolo la tine in ograda.
Le poti monta in balcon pe perete sau jos direct pe beton, nu-i nici o problema.
Sau macar pe cele care poti fi montate in balcon.Ori daca ai camerele unde le montezi aproapiate, pui un singur aparart afara si alea doua inauntru.
Montezi ala de afara in balcon si tot e mai bine decat spinzurat acolo pe ziduri.
Ce faci daca trebuie sa speli axcel condenser? Bine stiu ca romanii habar nu au ca alea trebuiesc spalate, de regula de aia se si defecteaza.
Nu stiu nici italienii, vorba aia care au de ceva vreme, ei spala fitrele doar la unitate inauntru, alea sita aia de plastic, dar afara, au spus ce anume sa spal afara laughing

Afra este praf tot timpul acel ventilator din unitatea de afara trage aer din exteriorul ei, baga aerul prin acel radiator, apoi il arunca in fata.
De regula toate sunt montate cu spatele la perete, pe acolo ele trag aer, este foarte greu sa te mai poti uita acolo in spatele lor, asa ca oamenii spun ce anume sa speli, sa cureti acolo?

Acolo acel radiator la perete stii cum se face in citiva ani? Formeraza pe acel radiator un fel de patura de praf laughing exact asa arata, poti lua praful ala cum iei o pinza de pe ceva.Cam a sa sta praful acolo dupa citiva ani de folosire.

Cind se intampla asta, atunci aparatul nu mai functioneaza asa de bine, consuma mai mult curent.
Ce te faci daca se arde o siguranta, cum ajungi acolo atirnind pe zid sa desfaci, sa mai si repari?
In balcon daca pui, ai acces la el oricind, poti spala, curata, repara f usor.
Scuze pentru mesajul lung si ce am spus pe linga, dar iti dau asa o idee sa stii si tu ce trebuie facut la aceste aparate.

De regula cei care instaleaza nu se pricep, ei ndoar dau gaura, atirna alea pe pereti, leaga 2 tevi intre ele si cam aia e tot ce stiu acei meseriasi care vin la tine.
Ei cauta sa puna cele doua unitati cura in gura daca se poate laughing sa nu puna teava mai lunga, desi ei te incarca cu teava, cel putin 3 metri, asa baga in deviz, chiar daca ei pun 20-30 cm iti iau bani pe cel putin 3 meri laughing teava o iau ei, nu tio lasa tie, normal, din teava aia mai fac la cateva unitati laughing
Chiar daca fabricantu spune ca el recomanda nu stiu cita teava sa pui, unia recomada ce am vazut din manualul aparatului, 3 metri, ca de ai si sunt tevi asa de 3 metri de 5 metri si mai lungi, dar 3 metri este minim, ceea ce arata ca asa ar trebui sa se puna.

Am citit intr-un manual de asta si acolo asa spunea, sa pui mi 3 mteri de teava intre unitatea din interuor si cea din exterior, pentru a atenua eventuale vibratii intre cele 2 unitati.

Dar nimeni nu face asa, mai tot ce vezi este spate in spate, daca pe undeva mai vezi ceva mai lung este ca nu s-a putut spate in spate.

Ok gata ca iti ajunge, dupa te apuci tu singur sa instalezi si nu mai au aia ce joburi sa faca laughing
Dar ca idee si tu poti instala, este floare la ureche, cel mai greu este sa dai gaura aia in beton, dupa simplu, cum fac aia spate in spate nici nu mai tragi vacum laughing dai drumu la gaz, ai terminat lucrarea.Nu le mai dai si alora stiu si eu 7 sute, plus materiale.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru relian):

Tu ai o mare pasiune din a scrie mult și prost nu? Că numai asta faci pe TPU vad.

| LovelyWolf explică (pentru relian):

Da mult timp liber ai sa scrii atata happy

| relian a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Am o pasiune al dreacu de mare cand vad timpiti si idoti ca tine, de aia si scriou pe aici pentru handicapati ca tine.

| relian a răspuns (pentru LovelyWolf):

Folosesc PC nu telefon si scriu rapid, asa ca nu imi ia timp mult sa scriu ce am scris, poate asa 1-2 minute. Am scris poate ca unia vort sa stie, vor sa instaleze ei, ori asa pentru cultura lor generala.

9 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Nu cade. Oricum, nu „piciorușele" alea sunt problema, ci șuruburile cu care sun fixate în perete.

| gabicoo a răspuns:

Dacă este o furtună foarte puternică se poate întâmpla să pice.

| Goete a răspuns (pentru gabicoo):

Si daca e un cutremur poate pica blocul, Atentie!

| kalasnicov22 a răspuns (pentru gabicoo):

Forta de gravitatie sta la panda 24/24 inclus sambata si duminica.

| Holiday a răspuns:

"Piciorusele" alea tin si unitatea. si pe tine daca te sui pe ea. Nu e niciun risc sa cada.