Nu stiu ce sa zic. Atașez un link. Eu rămân la ideea mea cu insecticid cum am spus mai sus. Sau mergi la farmacie veterinară si poate are ceva special pentru carii sau ce naiba o fi.
https://www.stejarmasiv.ro/cari-de-lemn/
Dacă sunt carii și nu rezolvi problema rapid, aceștia vor ataca lemnul mult. Și când zic mult, îl distruge.
Au aparut pe o usa de la mobila, in spatele ușii fiind faina de mălai si cartofi*
Tu tii cartofii si faina pe mobila, in casa?
Atunci nu te mai mira daca apar oua de insecte sau insecte care pot produce viermi si gandaci.
Fa curatenie generala in casa mai des si muta alimentele in camari, nu le mai lasa pe mobile.
Draga mea fac curățenie generala in fiecare saptamana.Da le-am ținut in casolete/caserole si sa ti.3-4 cartofi intr-o caserola nu cred ca fac doar eu.Tu unde le ti? Eu stau la bloc.Problema este ca pe margini caserolele aveau niste gauri(din magazin erau asa, asa era modelul)Faina si faina de malai le tin in acele cutiute (verzi, roz) pe care le gasesti la pepco.
Am sunat pe cineva in disperare la ora asta i-am trimis poze am cautat si eu pe net si zice ca par să fie carii. Spune-mi te rog ce pot sa iau ca nu am răbdare pana mâine dimineata.
Nu am cămara.Si stai linistită că eu imi dezinfectez si blatul cu spirt inainte de a face mancare +gătesc cu mănuși desi eu mănânc din acea mancare.
Stiu,de aceea vreau sa dau acum seara cel tarziu mâine dimineață. Multumesc
Faina si cartofii se tin in cutii separate, inchise la culoare si in zona rece, nu in bucatarie, nu pe dulapuri sau mobile si in nici un caz lasat in bucaterie cu saptamanile, ci mutate imediat dupa ce au fost folosite acele cutii, in locuri racoroase.
Eu le tin in camara din spatele bucateriei, fiindca stau la casa.
Blatul nu se dezinfecteaza cu spirt, ca nu este uman, cui cu apa, detergent si in cazuri cand folosesti carnea, poti folosii otetul alimentar.
Spala blatul cu apa fierbinte si detergent, clatindu-l apoi foarte-foarte bine.
Nu mai folosii spirtul ca nu elimina murdaria dintre fibrele blatului mesei sau ale fundului de taiat.
Il folosesc ca dezinfectant, multi vloggeri culinari il folosesc de la ei am invatat.Nu Îl folosesc ca sa spăl masa pe care lucrez ci sa o dezinfectez după ce am spălat cu apa si detergent.
Le tin in dulap in cutii închise la loc răcoros unde nu ajunge soarele. Daca nu stai la blac si nu stii cum e nu are rost sa dai sfaturi.Le tin unde probabil le tin si alte persoane care stau la bloc și nu au cămara.Au stat o săptămână pentru ca am fost plecată. Pareti genul care crede că doar dumneavoastră aveți dreptate.O sa închei discuția aici.
nicu2010 întreabă:
anonim_4396 întreabă: