| Moni_Moni_Si_Dani_1980 a întrebat:

Salutare, ceva cunoscatori in tamplarie /lemn...
La un asamblu toc geam partea exterioara plus prag a fost extrem de degradat santuri de 6, 7 mm nu a fost putred, s-a slefuit, s-a chituit, iar s-a slefuit, iar chit si tot asa. Dupa aplicarea vopselei defecte vizibile, iar slefuit, chituit si revopsit si din nou defecte (zonele afectate nu sunt plane. Sunt inguste si cu model).
Asta e lemnul vechi cu defecte.
Acum eu zic parerea mea, chituit la nesfârșit aduce riscul ca chitul sa puste/crape.
Sau inlocuit fiecare segment aflat intr-o stare de degradare mare (deja e nou nu reconditionat corect?)
Asa ramane lemnul cu defecte, asa arata de fapt vechimea lemnului.
Acum eu va intreb pe voi, am eu dreptate sau doar gresesc eu?

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Daca a putrezit lemnul, iti dai seama cat va rezista si chitul. Ar fi intr-adevar o solutie inlocuirea segmentelor defecte, insa asta presupune eforturi prea mari, din toate punctele de vedere. Daca nu vorbim de un monument istoric, nu prea merita efortul de a reconditiona tamplaria, iesi mai ieftin sa o inlocuiesti cu una de PVC, care nu mai necesita intretinere, se curata mai usor, este mai eficienta ca izolatie termica.

| darrio2007 a răspuns:

Daca folosesti chit special pentru lemn, nu pușcă si nu crapă. Daca il dai in strat subtire.

| Moni_Moni_Si_Dani_1980 explică (pentru darrio2007):

De acord dar strat peste si iar si iar adica acel sentiment de lemn e modelat din chit (chit pentru lemn, chit cu fibra sticla

| Moni_Moni_Si_Dani_1980 explică (pentru regis):

Intrebarea de baza e un geam reconditionat se poate scoate ca si unul aproape nou 90% sau ram defecte si evident si calitate nu doar estetic

| relian a răspuns:

Pune si schimba fereastra, baga una din PVC nu mai pusca, nu mai crapa, Ferestrele de len au fost cindva, deja is de domeniul trecutului, nu mai sunt eficiente si nici economice.
Deci termopan cum zic romanii laughing