Exista ceea ce se numeste ciment hidroizolator. e foarte bun, am turnat eu intr un beci unde era mereu umezeala. de vreo 3 luni e perfect uscat
Nu cred ca vei gasi o solutie de izolare cu adevarat eficienta. Daca s-a umplut pana sus cu apa, evident panza freatica este la foarte mica adancime in zona ta, prin urmare o astfel de camara nu este prea indicata, deci cred ca singura varianta buna este sa o astupi, pana nu afecteaza fundatia casei.
Acoperirea cu ciment hidroizolator, solutii impermeabile, folii si alte asemenea vor elimina doar efectele vizibile, nu si cauza. Daca din constructie era prevazuta o hidroizolatie exterioara, era altceva (desi eu zic ca nu se justifica dpdv al costurilor), insa izoland doar interiorul apa va patrunde in continuare in acei pereti de beton iar hidroizolatia va impiedica uscarea lor, astfel incat desi la suprafata va parea ok, in spate va fi in continuare acelasi dezastru. Izolatia interioara rezolva problemele de umezeala, insa la tine e practic o fantana...
O varianta de compromis, am vazut-o la cineva care avea o pivnita mare, cu exact aceeasi problema: un mic santulet (rigola) pe tot conturul pivnitei, iar intr-un colt o gaura betonata in care sa se adune toata apa. In acea groapa omul si-a pus o pompa submersibila cu plutitor, care porneste in momentul in care apa depaseste un anumit nivel. Acuma tu stii daca merita sau nu efortul.
Ideea e că acea "cămăruţă" cum am spus nu a fost făcută pentru a depozita produse în ea, m-am exprimat greşit. Ea a fost făcută pentru că cei de la primărie vor băga apa(vorbim de mediul rural), pentru a monta acel "contuar". Cumlea e că la vreo 3 metri e făcută o altă "cămătuţă", puţin mai mare în care am hidroforul pentru fântână, şi acolo după toate ploile(jud. Vl, enşpe mi de coduri de ploaie) era apă cam 10 cm...
Crezi că dacă aş izola cu ciment hidroizolator la interior după ce se mai usucă niţel pereţii ar împiedica apa să mai intre în interior? Ştiu că apa va intra prin pereţii de beton, dar oare se va opri apa la contactul cu acel ciment hidroizolator? Sau dacă tencuiesc pereţii cu acest tip de ciment e posibil să cadă de pe pereţi din cauză că vina apa din exterior?
Deci e vorba de un camin de apa, nu de o camara. In acest caz nu vad de ce sa te complici cu hidroizolatia. Pentru montarea contorului cei de la compania de apa vor goli caminul cu o motopompa, iar dupa montare acesta poate sta fara probleme in apa. In zona unde stau eu, panza freatica urca uneori pana la 50 de cm de suprafata, astfel contorul meu este cca 3 luni pe an sub ape.
In privinta cimentului hidroizolator, posibil ca acesta sa isi faca treaba o vreme. Sunt convins insa ca in timp va fisura sau chiar se va desprinde si vei reveni la situatia actuala.
anonim_4396 întreabă: