E foarte ok descrierea. Dar dacă nu e gata, cumperi o poveste pe care o termini tu. Iar ca poveste, nu are CF. De asemenea nu rezultă cât din ea este executată acum. Așa că, ce cumperi, un plan, un deviz, o descriere?
Constructia incepe undeva in februarie - martie, sa fie o temperatura ok din ce am inteles. E ok faptul ca o pot vedea de la inceput cum e ridicata, in mai multe momente.
Procedura de cumparare e ok, fac o rezervare cu o suma mica, cateva sute de euro urmand sa semnez un precontract/antecontract cu un avans relativ mic, un 10% cand e gata la rosu.
Apoi o sa fac credit pentru suma pe care nu o am si o sa achit tot doar in momentul in care e gata la alb cu toate actele scoase etc.
Teoretic e decenta, desi subliniaza aspecte normale de parca ar fi WOW. Par foarte bine calculate rezistentele, de obicei se supradimensioneaza la greu.
Ca izolatie este sub ce se practica in ziua de astăzi, la 25 cm porotherm as merge pe polistiren de 20, hai macar 15. Sau inlocuire porotherm cu BCA. Daca ramane porotherm, as scoate diblurile "de calitate" care ciuruiesc peretii degeaba.
Tripane de calitate inseamna minim 48, ideal 52 mm.
Extrudatul de 3 cm este foarte subtire pentru încălzire in pardoseala, as merge pe 10 cm, sub placa.
Vata minerala din pod nu este trecuta cu grosime, as cere 30 cm.
In rest pare ok, atentie doar la etape si bani.
Later edit: ne-a cam scăpat acoperisul. Stim cati mm au etrierii, dar nu stim groaimea capriorilor, distanta intre ei, astereala, leaturile, invelitoarea... Aspecte destul de importante, zic eu.
Multumesc pentru raspuns! O sa ma intalnesc in vreo 2 saptamani probabil (daca nu mai rapid) cu persoana respectiva si o sa primesc mai multe detalii.
Legat de partea cu WOW. da, ce vrea sa sublinieze nu e faptul ca ar fi WOW, LUX, etc. ci faptul ca altii pun ceva slab sau profita in anumite zone si el a incercat sa aleaga ceva ok, tinand cont si de pret oricum.
Ce inseamna concret ( riscuri, avantaje, probleme etc) diferenta intre exudatul de 3 si de 10 pentru incalzirea in pardoseala?
Cu restul de informatii revin cand am ceva concret Multumesc mult pentru raspuns!
Descrierea pare OK. Dar, pana nu o vezi concret, nu stii ce e. Eu pot zice intr-un anunt ca vind un palat, si sa vind o cocioaba. Si, ca in orice domeniu, e bine sa o vezi cu un meserias din domeniu, unul care se pricepe bine si poate face o evaluare corecta. Ca sunt destule cocioabe deghizate in palate.
La incalzirea in pardoseală, "caloriferul" este intreaga pardoseala. Ea se incalzeste si cedeaza caldura in jurul ei, avand o suprafata de contact foarte mare comparativ cu un calorifer, transferand deci caldura printr-o suprafata foarte mare, atat in aerul de deasupra cat si in jos, în pământ, precum si o mic parte spre pereti.
Scopul nostru este sa aducem cat mai mult din caldura in incapere, de aceea e ideal sa pui deasupra sapei un material cat mai subtire, cu coeficient de transfer cat mai mare (de exemplu gresie). Pentru partea ce trece in perete, mult mai mica, se va cobori izolatia exterioara peste soclu, astfel incat caldura sa nu ajunga in atmosfera.
Pierderea cea mai mare va fi insa in pamant, unde suprafata de contact este practic egala cu cea dinspre camera. Prin urmare, aici este important sa avem un strat izolant cat mai gros, cu un coeficient de transfer termic cat mai mic. Pentru a nu lua din inaltimea camerei, eu unul as prefera ca aceasta izolatie sa se puna nu intre placa si sapa, ci sub placa, unde poti pune 10 sau chiar 20 de cm.
Ce se intampla daca pui doar 3 cm? Vei pierde in sol o cantitate de căldură de 3 ori mai mare decat cea pierduta prin izolatia de 10.
Am vazut destul de des la noi tendinta de a izola foartd bine peretii, neglijand insa tavanul si soclul casei. Am vazut de asemenea filmari cu camera termica, ai ramane surprins cat se pierde prin soclu si mai ales prin acoperis, asta in conditiile in care practic nici nu vedem cat se pierde prin pardoseala.
ce faci cazemata? Cine vine peste tine,nemtii,rusii? Bani irositi si prost administrati,proiect slab,cu ce te ajuta pe tine stalpii aia de beton,fieru si restul? Il ajuta pe ala sa vanda mai scump,aia e,de aia baga ala datele alea.
Pe om il intereseaza sa fie casa,nu-i curios un cumparator de izolarea lui,ori ca pus ala fie bare si nu plasa de Buzau care e diferenta?
Munceste mai mult la bare,legi de te saturi.
Ce arata aia acolo,orice casa ar trebuie sa aiba,asta daca e casa din RO.
Deci aia vand,doar daca gasesc clienti banui,pentru aia este anuntul ala,tu mergi dai un avans banui,aia se apuca de lucru,termina casa,dai restul aia e toata lucrarea.
Mie personal nu imi place casa cu etaj,cu nici un etaj.
Vad ai bagat-o si tu, podu nu-i bagat in calcul pai cum sa fie,in pod nu sta nimeni,deci ala nu-i spatiu locuibil, mai ales daca este facut proiect. Podu e pod si asa ramane.
Daca ai bani si vrei casa, cauta fara etaj, eu asa iti zic. Daca vrei sa faci extercitii poti alerga si pe afara, ori sa mergi la o sala ceva, nu-i nevoie sa urc si sa cobor toata ziua scari.