| UnknownDude1x a întrebat:

Salutare, prieteni!

Saptamana viitoare in oferta LIDL din 13 este o pompa submersibila pentru apă murdară, dar care aparent nu pare a fi echipata cu rotor (tocător pentru fărămițarea de bucăți cu dimensiune redusa).

A incercat cineva să folosească o asemenea pompa pentru a drena o fosă septică?
Menționez că fosa va fi activată cu bioactivatori înainte de a fi drenată, deci "munca" pe care orice pompă o va depune ar fi, in teorie, mult redusă.

Sa ma orientez totuși pe o pompă echipata si cu tocător, sau ar face față in sarcină si cea de la LIDL?

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Există pompe speciale pentru așa ceva. Asta nu va face față.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pompa nu este tocatoare.
Inainte de pompa trebuie montat filtru (cu sita).
Periodic (semestrial, anual, la nevoie) bazinul trebuie vidanjat, pentru indepartarea slamului depus.

| relian a răspuns:

Nu are tocator ca nu-i masina de tocat laughing aia o folosesti sa toci carne. Popa aia daca spune ca e facuta sa traga mizerie, atunci trage, are rotoru cu paletii facuti altfel decat la o pompa de apa care trage doara apa curata.

Nu stiu exact ce pompa au aia, dar ce pot spune e ca am tras apa murdara, cu mil cu pietre cu bucati de plastic si pompa ce am folosit-o a tras, deci functioneaza.

Tocator nu stiu daca sunt pompe ce spui tu cu tocator.Pt fosa eu zic sa chemi pe aia cu masina, dar pompa daca spune ca este facuta pentru asa ceva atunci va functiona.
Stiu ca am un vecin care drena asa fosa lui in canalizarea de la strada laughing folosea o pompa, dar care nu avea tocator.

| UnknownDude1x explică (pentru relian):

Intr-adevar, exprimarea lor e putin ciudata cand se foloseste termenul de "tocator". Tocatorul in sine e ce zici tu, adica un rotor cu paleti care ar avea rolul sa faramiteze bucati de dimensiuni relativ reduse.
Eu de aici am luat termenul de "tocator" care da, e putin neinspirat si poate crea confuzie.

https://eurounelte.ro/......-cu-flotor