| ganicius66 a întrebat:

Salutare! Sunt în construcție cu casa și din Octombrie probabil o să urmeze etapa de a trece la încărcat pereții. Unii mă sfătuiesc să dau direct plasă și adeziv pe BCA (2 mâini de plasă și adeziv) … pereți sunt Perfecți drepți, au lucrat foarte bine muncitorii. Alții mai sfătuiesc să dau încărcătura clasică de multibat cu nisip. Chiar sunt curios să văd și părerile voastre. Ma refer strict la pereții de interior, care sunt zidiți cu BCA Elpreco cu grosimea de 20cm.

Eu ma gândisem chiar la varianta de a încarca doar pereții perimetrali ai casei, pe interior…nu și pereții care despart camerele, urmând ca pereții exteriori perimetrali să-i îmbrac direct cu polistiren.

5 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Nu prea ma pricep dar nu merge sa pui rigips si apoi sa dai cu glet si cu lavabil? Adica asa se practica in multe case

| ganicius66 explică (pentru Furnicuta000):

Cât plătesc la rigips…mai bine tencui

| relian a răspuns:

Furnicuta ti-a spus bine, dar tu cu mintea de roman ca asa fac majoritatea, nu accepti alte metode.Asa sunt romanii, daca asa fac toti, eu de ce sa fac altfel laughing

Intrebi acu cand deja este prea tirziu. De ce nu ai intrebat inainte sa construiesti, sa zidesti?
Nici nu trebuia sa zidesti nimic, nu era nenvoie de meseriasi care sa se priceapa si pe care nu-i prea gasesti in ziua de azi.

De ce ai facut casa cu BCA ce spui? Cu ce te ajuta mai exact? Daca faceai fundatie, deci o placa de beton jos, apoi cu leaturi faceai restul, toata casa laughing izolai cu vata sau ce materiale voiai tu si aia era tot, simplu, economic si f eficient, nu era mai bun si mai ieftin?

Ce faci tu izolezi peretii pe afara, dai cu ciment in interior, se numeste stii cum? Un fel de cale, drum pentru a conduce temperatura de afara catre interior laughing adica iarna sa patrunda frigul mai bine la tine in casa.

Daca voiai, puteai doar sa faci structura de beton, intre stilpii de la structura faceai pereti de profile, afara OSB pe care puteai incarca cu mortar si interior direct rigips, intre cu vata, aia era tot laughing de N ori mai bun decat ai facut acum.

Furnicuta tio ziso desi este femeie, macar arata ca este o persoana mai deschisa, o persoana care se poate adapata si nu merge inainte tintuita in vechile metode.

Peretii interior se fac din rigips, sa si spun de ce. sa tii minte si tu pentru todeauna, cimentul este rece, gipsul este cald, deci pui ceva la interior care sa nu fie rece iarna.
Acu sa pui rigips, iti ia din spatiu, nu mult dar iti ia cam 7-10 cm de fiecare zid.
Eu daca as fi in punctul unde esti tu acum, asa as face, dai o mina de mortar la exterior, deci nisip cu ciment, sau cu ce se mai face, dai cu vopsea, ai peretele la exterior dur, poti lovi cu orice si nu se saprge, ca in cazul peretilor cu izolatie pe afara, pe carei sparg si pasarile sa manince polistirenul laughing
La interior as pune profile, poti pune de alea de metal, dar eu as prefera lemnu, este mai ieftin si mult mai puternic, se prinde surubul mult mai bine in lemn comparativ cu acele profile de tabla moarta laughing
Deci pui cate un profil de lemn sau metal jos si altul sus, puse la nivela, nu este nevoie de meseriasi, profiele is drepte, sa nu ai habar de nimic si tot ar iesi drept.
Apoi intre astea sus/ jos pui profile verticale, tragi prize, intrerupatoare, pui izolatie, vata, spuma sau polistiren ce vrei tu, peste pui rigips, dai gled si ai terminat lucrarea.

Toate astea ce am enumerat le poti face si tu, le poate face orice om care macar stie sa bata cuie, sa insurubeze ceva suruburi.

Ca idee, poti face experiment, daca ai 2 camere la fel, fa una din aceste camere cum am spus eu mai sus, restul casei fal cum crezi tu sau cum stii, apoi la iarna sa ne spui si noua cum este in camera facuta cum am spus mai sus si cum este in restul casei.

Daca nu faci practic, daca nu vezi, simti tu singur, nu vei stii, niciodata nu vei accepta, sau face chestii de astea.

Este greu pana ce vezi, ce faci putin, dupa vezi si apoi vei intelege ce este mai bine de facut.

| darrio2007 a răspuns:

Se poate da adeziv si plasa pe interior, nu e nici o problema. Mai ales ca peretii sunt drepti.
Se dau doua maini de adeziv si un rand de plasa, nu cum ai scris tu.
Cu peretii care despart camerele ce faci?
Daca mai vrei detalii vorbim in privat.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cheama un zugrav autorizat si el te va ajuta si iti va face el lucrarea contrracost desigur.