Nu ai izolatie
ai un un singur calorifer mic si amarat intr-o camera mare, mare
nu iti merge termostatul (adica nu isi da seama ca temperatura e mai mica si nu baga mai multa caldura)
etc.
Nu prea inteleg ce vrei sa spui. E frig in casa si merge centrala continuu? Detalii.
Salut, e vb de casa închiriată unde stau in Anglia, termostatul e în bucătărie cu un calorifer destul de ok ca mărime, in living un calorifer mare, pe hol un calorifer mai mic și în alte 3 camere iar calorifere măricele ca sa nu zic mari. Dau centrala la 22 de grade și abia atinge temperatura, casa într-adevăr nu este izolata, că la englezi doar cărămidă in casa e ok totuși cat de cat cu căldură dar parca as vrea ceva mai mult deci zici că ar trebui niste calorifere mai mari?
Nu ajunge la 22 de grade ceea ce nu este exagerat ca temperatura, se învârte undeva la ( 20, 5. 21. 21, 5 )
Asigura-te ca e deschis complet robinetul si caloroferul aerisit. Ridica temperatura apei in centrala.
Bucataria cred ca e mica, nu? Ar trebui sa creasca temperatura. Am stat prin Londra, in Wentworth Hill. O poti da la 21, 5 sau 21 ca sa se opreasca. Verifica etanseitatea geamurilor. Eu dormeam in living, pentru ca nu functiona centrala,(eram mai multi muncitori in casa) si ma incalzeam cu doua calorifere electrice. Si nu era frig. Cu -5 grade afara.
"termostatul e in bucatarie"
cred ca ti-ai raspuns singur... termostatul ar trebui sa fie in mijlocul casei sau zonei de incalzit, altfel, in bucatarie (unde e teoretic cel mai cald) o sa constate ca acolo are temperatura care trebuie si nu o sa mai incalzeasca foarte tare
in plus regis a scris de calorifer aerisit dar nu a insistat
daca nu stii ce e aia, cauta pe google (e o pagina de instructiuni), nu se refera la aerisirea in camera ci aerul care mai ajunge in interiorul caloriferului, si care, din cauza ca nu circula, reduce eficienta unui calorifer, chiar serios! (dar nu al tuturora, deci poti sa ai un calorifer care nu incalzeste si restul sa mearga binemercic)
in plus verifica presiunea, trebuie sa ai intre 1 si 2 bari (cauta pentru centrala ta, explicit)
PS daca lichidul care circula nu e apa, ci altele, ca ulei, atunci nu stiu nimic despre aerisire, presiune, etc., am avut la un moment dat unde am locuit, centrala pe gaze, si calorifere cu apa, apa care vine de pe retea, si care mai contine aer, care apoi ajunge in calorifere, iar presiunea se regla deschizand un robinet, moment in care pompa isi lua apa din retea pana ajungea la presiunea dorita... si tot asa, am invata de nevoie, pentru ca nu era eficienta.
vorbeste cu un specialist!
Cred ca nu sunt aerisire caloriferele am pățit la fel sau mai exact acel calorifer