anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare TPU, voi ce părere aveți despre comunism? Eu una foarte proasta, deși nu eram născut pe atunci, acum mi-am dat seama cât de prost au fost făcute lucrurile, deci, m-am enervat azi la maxim, când am văzut, cum au fost construite blocurile pe atunci, de 4 ani, părinții mei dețin 2 apartamente in Capitala, pe care le închiriază unor studenți. Bun, pana aici totul normal, astăzi ne-am decis sa schimbam cam toate instalațiile din apartamene, in special cea electrică. Am chemat o echipa de electricieni, au spart pereții unde era instalația și ce sa vezi... fără nici o logica toate siguranțele erau puse aiurea, opreai pe hol o siguranța, se oprea curentul și in cea de-a 3 camera și partea de jos a bucătăriei (prizele nu aveau curent) apoi la fel, opreai o siguranța de camera, cea care ar trebui sa oprească doar in camera, boom, se oprea si partea de intrare a holului, chiar nu inteleg cum naiba erau făcute si de ce. Am citit pe forumuri ca mulți au asemenea probleme, chiar dacă nimeni din familie nu a pus mâna la aceasta lucrare, m-am enervat la culme, cât de prost erau făcute, pe vremea aia. Voi ce părere aveți despre acest regim? (Treaba cu instalația electrică, a cam dat peste cap ziua de întoarcere a chiriasilor, poate și de asta m-am enervat mai tare!

4 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Nici o treaba nu are una cu alta.Asa se faceau legaturile electrice pe atunci nu pentru ca era comunism, ci pentru ca atat se cunostea la acea vreme.E ca si cum ai compara PC-urile din 1980 cu cele de acum.Si ai da vina pe regimul de conducere. Daca ma intrebi ce parere am despre comunism la mod politic si social, una mai buna decat despre democratie.Sau ti se pare ca o ducem grozav in Romania? Bine, tu poate esti vreun pui de print crescut in puf dar nu toti au norocul asta.Sunt milioane de romani fara locuri de munca, milioane de tineri absolventi ai diferitor facultati fara job din pricina lipsei de experienta, obligati sa munceasca la un loc cu cei fara studii, la munca de jos sau prin strainatate tot la munca de jos.Democratia este doar in capul vostru.Ea exista doar pentru cei sus pusi permitandu-le sa fure in liniste.Comunismul nu le-ar fi permis.Mai adanc nu vreau sa intru in polemici ca devine enervant sa spun niste lucruri pe care ar trebui sa le stie deja toata lumea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru siriusblack98):

Fiecare avem dreptul la opinie, eu sincer sunt de părere ca democrația este foarte foarte benefică pentru Romania, iar treaba cu locurile de munca inexistente e o vrăjeala, Adica, exista foarte multe locuri munca disponibile, dar mulți nu se duc pentru ca considera ca se "umilesc", însă asta eu cred ca e o problema ce tine de mentalitate, pai dacă de exemplu termini una-doua facultăți, iar in acei ani de facultate nu te-ai gândit ce si cum vei face, te-ai bazat doar pe ideea ca vei fi angajat pe un loc bun de munca după terminarea facultății, asta e fix problema studentului, nu a statului, deoarece in 4-5-6 ani cât tine facultatea, iei contact cu mulți oameni, corect? Iar dacă acel student nu își poate creea relații/sa combine ceea ce are el, cu ceea ce poate oferi altul, este vina studentului, părerea mea, pentru ca in timpul facultății, acel student s-a concentrat doar pe viața de studenție/doar pe învățat, cera ce după mine e gresit... Nu cred ca ti-ar plăcea ție sa fie comunism, sa fie Tottul naționalizat, sa ai apa calda doar între anumite ore, sa fie totul cenzurat, sa nu existe proprietate privată, doar pentru a fi angajat, cu siguranța ca toți ceilalți, mi se pare un coșmar acel lucru.

| siriusblack98 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu ai o gandire PSD-ista, adica a acelor oameni care nu vor sa vada adevarul si realitatea, care traiesc intr-un mini-paradis departe de toate neajunsurile tarii. Daca ''treaba cu locurile de munca este o vrajeala'' nu mai plecau milioane de romani in strainatate, nu mai erau atatia tineri sau oameni de varsta a doua fara job.Si ba da, mi-ar placea sa fie comunism decat cancerul asta pe care voi il numiti democratie in care esti liber sa mori de foame desi iti doresti sa muncesti.Tu habar nu ai ce vorbesti.Esti complet rupt de realitate, probabil nu prea iesi din casa.Tot ce spui sunt doar aberatii bagate in cap de parinti probabil cu functii mari si corupti.Cei ca tine formeaza ciuma rosie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

@RoberGabriel98 spune-mi si mie care iti este problema? Sa inteleg si eu? Te-am injurat? Ti-am facut parintii ''corupti''? NU, atunci de ce imi spui asemenea lucruri? Imi spui ''Cei ca tine formeaza ciuma rosie'', pe ce motiv? Pe ce motiv aduci aceste cuvinte la adresa mea? Nu exagera, daca nu cazul, asa ca ciocul mic!