Buna... depinde de ce vrei sa faci cu viata ta. La oras ai mai multe oportunitati, locuri de munca, bani, oameni diferiti. E mult mai frumos la oras. Cat despre casa si bloc, eu as alege bloc. Mie imi place mult mai mult la bloc.
Pentru mine cel mai frumos este la casă la oraș. Eu stau la casă în oras, am și grădină la casă, câteva animale, pomi, ceva legume vara, pisică, câine, găini și câteva rațe.
O combinatie.
La casa la oras e cel mai bine. Ai proprietatea ta, casa ta. Dar ai si tot ce ai nevoie aproape, ex: Scoala, magazine, spitale, etc.
Depinde si de tine ca om, la casa e fain ca ai mai mult spatiu + Curte, mie mi-ar placea tare mult sa am curte, toata viata am stat la bloc Singurul avantaj ar fi ca esti in oras, daca asta ar fi un avantaj pentru tine, si faptul ca sa zic esti ceva mai siguranta decat la casa.
Casa la oras.
e incomparabila casa cu blocul. o intretii cum vrei tu, ai spatiu in aer liber, ai spatiu de depozitare, nu deranjezi si nu esti deranjat, sanse mari sa ai loc de parcare
La bloc e diferit.
Nu muncești ca atunci când ești la țară, în schimb se întâmplă cazuri în care ai probleme cu vecinii din bloc.
Nu ai voie să dai drumul la muzică seara după 22 că te trezești cu ei la ușă nervoși
Eu am locuit o dată într-un bloc in care majoritatea erau bătrâni, în perioada aia am avut câteva probleme cu ei. O dată era ziua de naștere unei prietene și i-am organizat o mică petrecere în apartamentul în care stăteam. Muzica nu era la volum mare însă ne-am trezit cu 3 vecini la ușă. Era ora 18:00 și mi sa părut aiurea, de parcă am fi făcut ceva rău.
În fine, viața la bloc e diferită de cea la casă, sunt alte reguli.
Odată ce ai locuit la casa, e greu sa mai locuiești la bloc.
In privința tara/oraș, depinde de ce îți Forești. Eu unul nu as putea locui departe de oraș, in schimb am prieteni care s-au retras departe la tara, desi au crescut in oraș.
Mai bine muncesti la casa, decat sa stai inghesuit intr-un apartament in care auzi fiecare miscare a vecinilor, si unde nu poti sa pui o ceapa sau sa tii un animal fara aprobarea altora. De altele nu mai zic.
Eu m-as intoarce la tara acum, daca as avea ce muncii acolo.
Casa la oras e vis.
Dacă ai posibilitatea, la casă. Din 1969 stau la bloc. Din 1953 în 1969 la casă. Nu se compară calitatea vieții între cele două.
Vreau să mă "desprind de rădăcinile" de țăran, vreau sa trăiesc și eu ca un om din secolul 21. De muncit muncesc la oraș, și nu mai vreau sa muncesc și în gospodărie, că nu am nici timp sa le fac pe toate și nici energie după 9 ore de la job. La bloc nu mai trebuie sa îmi fac griji pentru garduri, grădină, sobă de curățat, horn de desfundat etc. Îmi place că acolo ai toate utilitățile la discreție și plătești cat consumi.
La casa e mai putin de cheltuit, sa stii, nu e mai mult. Mai poti avea ceva de la gradina, nu cumperi tot, mai tii o pasare, un porc, ce poate insemna mult. Iarna, chiar si pe soba de lemne vine mai ieftin, dai vreo 2000 de lei pe o masina de lemne si te tine toata iarna, pe cand la incalzirea centrala de la bloc iti vine si mai scump, acum, desigur, depinde si de cate persoane sunt in apartament.
coosmin24 întreabă: