Cauta pe olx un om sa vada casa, doar din ce spui tu pe TPU nu putem sti cum ai tu tavanul.
Dacă bagi spumă poliuretanică sub rigips riști să-l deformezi când acesta se va expanda.
Mai eficient ar fi să acoperi pereții cu burete fonoabsorbant.
Daca rigipsul e pe mămăligi nu prea are sens operația cu spuma. Spuma nu ajunge pe toată suprafața rigipsului, și cum mămăligile nu sunt izolatoare fonice, sunetul va trece. Poate doar un pic va îmbunătăți situația.
Dar de ce nu vorbesti cu vecinii sa nu mai facă galagie?
Nu. Asta se face inainte de a pune rigipsul, pentru o mai buna etanseizare. Doar prin gaurile de care spui, etanseizarea nu va fi eficace.
Nu prea ai cum sa umpli acel spatiu fara a lasa goluri si fara a deforma rigipsul. Nu mai vorbesc ca ai avea nevoie de cateva zeci de tuburi de spuma pentru a umple spatiul respectiv (stiu ca pe tub scrie 60 de litri, dar crede-ma ca nu ajungi la volumul asta niciodată).
E mai eficient si mai economic sa desfaci rigipsul si sa refaci tavanul, alternand straturi de folie si vata akusto. Daca banii nu sunt o problema, poti folosii produse profi de fonoizolare.
Pe langa ce au spus mihai69 si regis, spuma poliuretanica expandata nici macar nu e un izolator fonic foarte bun, vei cheltui destul de mult fara a obtine ceva.
Exista si izolatie fonica pe baza de spuma, dar sunt placi compactate, si sub presiune au cu totul alte proprietati.
Mai sigur si mai eficient e sa desfaci rigipsul si sa folosesti membrana Blocktec, placi Quash Details, etc.
Da, se poate izola fonic un perete sau tavan finisat cu rigips prin injectarea de spumă poliuretanică prin orificii dispuse în mod egal, fără a demonta rigipsul sau a deforma sau deteriora peretele. Aceasta metodă poate ajuta la îmbunătățirea izolației fonice a peretelui sau tavanului și poate reduce nivelul de zgomot care trece prin perete.
Totuși, este important să rețineți că acest lucru poate nu va rezolva complet problema zgomotului de la vecini. Spuma poliuretanică poate ajuta la reducerea nivelului de zgomot care trece prin perete, dar nu poate înlătura complet zgomotul. De asemenea, este posibil ca peretele sau tavanul să aibă alte puncte slabe care pot permite trecerea zgomotului, cum ar fi ferestrele sau ușile.
Înainte de a lua orice măsuri pentru a îmbunătăți izolația fonică a peretelui sau tavanului, ar fi util să înțelegeți sursa principală a zgomotului și să luați măsuri pentru a o aborda. De exemplu, dacă zgomotul provine de la ferestre, ar putea fi necesar să înlocuiți geamurile cu unele mai izolante sau să instalați perdele izolante. Dacă zgomotul provine de la uși, ar putea fi necesar să instalați garnituri de uși mai izolante sau să adăugați un strat suplimentar de izolație în uși. Succes!
In special peretii trebuiesc izolati, am un duplec iar peretii intre vecini sunt de caramida nu este tencuit nimic direct au fost puse mamaligi si rigipsul lipit si efectiv se aude tot de la vecin si cand vorbesc cand urca scarile tv u totul... si sa rup peretii este dranj mare ma gandeam sa fac gauri moci.si sa bag spuma am vazut ca la un anume produs de spuma este o valoare de 60 de db reduce si ma gandeam dupa sa dau si cu o vopsea antifonica. cat de cat sa mai atenueze