Salut, daca te referi ca o incarci cu lemne si 24 de ore nu mai ai treaba, nu. Depinde de ce lemne folosesti, mai uscate sau putin mai verzi, daca ard mai repede sau nu. In general, tot trebuie sa mai pui lemne in centrala cam la 12 ore.
Ard de sus in jos, eu am montat una din ele si a ars maxim de sambata pana luni seara. Este foarte important sa se respecte schema de instalare, eu am montat si capete termostatate la aproape toate caloriferele ( cu exceptia unuia). Poate sa moduleze focul, adica atunci cand este nevoie de caldura in calorifere arde si atunci cand nu mai este abia palpaie sau chiar il stinge, daca este nevoie din nou de caldura focul se reaprinde. Arde in permanenta doar o parte din lemne in jur de 10 -15 cm deasupra, exact cum arde uleiul dintr-o candela, doar in partea superioara. Dezavantajul este ca trebuie sa realimentezi doar cand se termina focul si nu mai este jar, in caz contrar s-ar aprinde de jos in sus. Ca sa faci asta trebuie sa te obisnuisti cat bagi in ea, daca bagi mai mult te arunca a doua zi in noapte, sau trebuie sa scoti jarul. Eu bag in ea cam trei sferturi dintr-o roaba. Cand a fost -15 grade am bagat o roaba si peste putin. Am noua calorifere dar tin deschise doar 7 la o suprafata de aproximativ 100 m2. Nu incalzesc chiar tot, celelalte doua calorifere sunt pe minim iar in restul camerelor am urmatoarele temperaturi : dormitoare 22, 5, living, 20 grade, baie 25, holuri 17-18, camerele in care nu locuiesc 15 C. In bucatarie nu am cap termostatat si nu pot regla temperatura pentru ca nu am voie sa inchid acest calorifer aici temperatura variaza intre 20 pe ger si 26 C. Se aprinde prin partea de sus, daca bagi mai putin este dificil sa aprinzi focul pentru ca trebuie sa te apleci in ea sa ajungi la lemne. Una peste alta asigura confort pentru ca arde indelungat si nu te chinui sa alimentezi mereu.