| reirei1999 a întrebat:

Stie cineva cum se numeste floarea asta?
http://originalpicksbyreirei.blogspot.ro/2013/05/a-new-f lower.html

(*fotografia e de aproape)

Dau funda la raspunsuln cel mai bun!

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Ma gindii acum iar, si am vazut planta in pozele ce ai afisat acolo si este Urzicuta-Verbena. Daca nici asta nu e alta nu mai are care sa fie.Deci 99% este Urzicuta sau Verbena denumirea stiintifica cit si populara, deci oamenii o mai numesc si direct verbena.Dar probabil cei mai multi ii spun Urzicuta.Acum cind am vazut planta mai bine in poza, stiam eu ca cunosc acele frunze si asta e am aflat.

9 răspunsuri:
| Mihaela1964 a răspuns:

Muscata creata.

| reirei1999 explică (pentru Mihaela1964):

Nu e muscata creata 1 pentru ca am si 3 flori de genu si 2 pentru ca nici macar nu seamana cu pozele de pe google, deci imi pare rau, dar nu primesti astazi fundita! Totusi iti multumesc pentru incercare!

| Mihaela1964 a răspuns (pentru reirei1999):

Mie imi pare rau ca nu ti-am putut fi de folos.Si alta data cu cea mai mare placere.happy

| relian a răspuns:

Este Pelargonium, deci Muscata ca ofi creata sau ca o fi hibrid ce mai conteaza.Deci planta din imagine e ste muscata. Daca e doar o poza si nu ai planta acasa intreaba pe cel care a postat-o cam vazut zice bunicasa a cumparato.Ei floarea trebuie sa aiba o eticheta ceva asa se vind florile de genul asta.Dar de muscata sigur este muscata.Sa iti faci o idee ca ai spus ca ai acasa vreo 3 deci atentie stii cite muscate, specii, cultivaruri, hibrizi si asa mai departe de muscate sint? Cred ca peste 1500.Deci daca sint peste 1500 si tu ai acasa doar 3 din 1500 nu poti spune ca nu-i muscata, pentru ca nu le stie nimeni pe toate. Daca ai planta da cu mina prin ea si daca miroase asa cum miros si celelalte ce le ai atunci e muscata clar.Dar din poza se vede clar ca este omuscata.Probabil tu voiai sa stii exact ce tip de muscata e.Eu cred ca este un hibrid.Cum se numeste nu stiu.Dar poti afla intrebind asa cum am spus pe celcare a postat poza, sa mearga sa se uite in ghiveci ca sigur are eticheta.

caramela
| caramela a răspuns:

Buna:)
http://www.google.ro/......tp?/search
vezi daca e ceea ce cauti tu.
O zi frumoasa sa ai:)

| reirei1999 explică (pentru relian):

1.Ala e blogul meu
2.Am peste 40 de ghivece cu muscate de toate tipurile si nuantele printre care si 3 muscate crete...crede-ma stiu ce e aia o muscata! Iar aia nu e!
3. Din pacate nu avea eticheta
Mai intra odata pe blog, am mai adaugat niste poze
Dar iti multumesc pentru incercare!

| reirei1999 explică (pentru caramela):

Nu e asta, dar iti multumesc!

| relian a răspuns (pentru Mihaela1964):

Iam spus ce floare este dar se pare ori na mai intrat ori nu mai este curios sau curioasa. Floarea este Urzicuta sau Verbena.

| Mihaela1964 a răspuns (pentru relian):

Ii poate spune cum doreste, in definitiv.Eu n-am asa ceva, dar e bine de stiut.happy