Buna :)
Uite ce am gasit.
http://www.teoskitchen.ro/2012/11/malai-cu-lapte.html
O zi buna :)
Vreau anume aia de la panemar. Ca pe net am gasit o gramada, dar nici una nu e ca acolo.
Http://veresnicusor.com/dulciuri/prajitura-de-malai-cu-lapte.html...cea de la panemar are branza de vaci. De aceea este asa cremoasa oarecum nu sfaramicoasa.
Ai gasit reteta? Si eu o caut de ceva timp. Fiica-mea e topita dupa malaiul lor
Da!
Aceasta este rețeta de mălai cu lapte ca la Panemar:
1l lapte
100gr unt
4 ouă
1 lgță sare
200 gr zahăr
250 ml smântână
1/2 kg brânză de văcuță
Vanilie
300 gr mălai grisat (mai grosier dacă se poate)
3 LG făină albă
Mod de preparare:
Laptele + untul + sarea se lasă la foc încet, să fiarbă.
La primul clocot se adaugă făina de mălai, în ploaie, bătând mereu cu telul (aprox 5 minute) până se îngroașă compoziția.
După ce s-a răcit, se adaugă brânza de vaci, smântâna, gălbenușurile și făina albă și se amestecă bine.
Albușurile se bat spumă cu zahărul tos și cel vanilat.
Se amestecă cele două compoziții.
Se unge tava cu unt sau ulei și o tapetăm cu făină.
Se dă totul la cuptor pentru 40 min. După cele 40 min scoarem tava și turnăm încă 100-150 ml peste tot și mai lăsăm 10 min la cuptor.
Poftă bună!
Voi încerca mâine reteta. De multa vreme o caut. Mulțumesc de share!
Apropo, la câte grade se da la cuptor timp de 40 de minute?
Lapte. Să mai absoarbă prăjitura la final, pentru a fi mai moale. Stând în cuptor, se poate usca puțin suprafața.
CadaruMaria întreabă: