| benga94 a întrebat:

Sunt tinar, locuiesc cu o fata de 2 ani si ne confruntam cu problema tinerilor din ziua de azi si anume o casa a noastra! Acum locuiesc cu parintii mai am si un frate tot insurat nu pot sa stau o viata acolo trece timpul fac copii la rindul meu ma gindesc la toate, dar cum sa iti permiti o casa in Romania? Salarii foarte foarte mici, ar insemna sa fac o rata pentru 25-30 de ani si asa ceva nu vreau pentru ca locurile de munca din ziua de azi nu mai ai baza ca de acolo iesi la pensie cum era o data, as vrea sa procedez cit mai usor, ce spuneti ca ar ajunge mai ieftin un apartament cu 2 camere sau vreun loc de casa si sa ridic ceva acolo? se mai da loc de la primarie daca bagi actele? inainte asa se dadea din cite stiu eu, ceva vreo modalitate prima casa nu stiu ajutati-ma cu un sfat care sa fie cit mai ieftin si nu pe durata de ani multi, dau funda!

6 răspunsuri:
| guardian18angel a răspuns:

Stiu ca era ideea cu ANL in care sa te muti intr-un apartament al lor (destul de fainut) in care sa platesti rate (micute) si pana la urma sa-ti ramana al tau, dupa care sa-l poti vinde si sa mai pui ceva bani sa-ti iei altul.

Ma rog, scuze, asta iarasi e pe termen lung, insa... sa platesti putin, si pe termen scurt nu prea exista, decat de foarte proasta calitate, unde nu poti sta linistit cu o familie, decat... singur, daca vrei sa muncesti sa reconditionezi ani de zile.

Iarasi ca si rata poti lua de la banca sa-ti faci tu propria casa, chestie care nu dureaza la fel de multi ani precum daca ti-ai lua un apartament in rate.

Daca-i pana acolo si eu ma cam confrunt cu problema asta, sincer si... aveam de gand sa ma duc undeva pe langa ai mei, intr-o chirie, sau ceva-n gen, cu o prietena (viitoare) unde sa platim amandoi cateva milioane pe luna (lucrand amandoi) si avand parintii pe-aproape, asa facand ceva econimie la mancare, mai stam pe la ei, facem ceva econimie si la cheltuieli.

In cazul tau? Improvizeaza, alta idee nu prea stiu daca este, decat daca dai peste un noroc la care sa nu te astepti in cautarea ta spre o solutie, insa... mnah, ce sa zic...

Stiu cum e situatia, multi trec prin asta, cum ai zis si tu.

| pwp a răspuns:

Nu cred ca mai e ca pe vremea lui Ceausescu sa primesti casa de la stat...eu in locul tau (al vostru) m-as duce intr-o tara in care salariile sunt mari cum ar fi Italia, Germania, Elvetia si cativa ani as munci acolo si poate va faceti casa chiar acolo happy

| benga94 explică (pentru pwp):

Nu am spus sa imi dea statul casa ca pe vremea lu ceausescu, pana acum 2-3 ani era un proiect legea 15 se numea care dadea terenuri de 250-300 de metri sa iti ridici casa acolo iti dadea primaria din fiecare judet, dar nu mai stiu nimic de aceasta lege si la primarie daca ma duc nu sta nimeni de vorba ca as cam increzuti aia pacolo, in strainatate nu mai faci treaba cel putin Italia si Spania celelalte posibil.

| diamantany a răspuns:

Buna e frumos ca sunteti tineri si vreti sa va faceti un rost e greu intreadevar noi am primit ANL dar nu vreau sa te supar cu ceva dar sa nu te bagi ca nu merita noi am renuntat la ea ca era foarte mult chiria in rate nici vorba sa platesti doar prin banca daca scoti banii si la banca dai rata si ANL ul e a tau dar nu merita.Cel mai bine mergeti in strainatate 2 luni exemplu Germania si la inceput va luati o casa undeva la tara noi am cumparat o casa mare cu 6 camere si 28 de ari cu 6000 de euro si asa mai avansati nu va bagati nici in banci si nu aveti nici datori va doresc succes

| fulgerul a răspuns:

Esti in cea mai ingrata situatie. Daca ai putea face rost de un loc de casa, ar fi ideal. Apoi te-asi ajuta sa-ti faci casa, fara prea multe acte si aprobari.Nu te gandii ca ti-asi cere bani.Iti voi explica aici cum se face. Daca ai loc asigurat, pui osul la munca, adica regie proprie, te duce undeva la 15-17 mii euro, fara utilitati.Bafta!

| benga94 explică (pentru fulgerul):

Ajunge ceva 15-17 mii fara utilitati, mai bine daca asi avea acesti bani miasi lua un apartament cf2 e undeva la 18-20 de mii dar cu o casa e bine ca o faci in timp si asa faci si rost de bani asta ar fi, nu am actele bagate cu nevastamea am inteles ca dupa acte faci cerere si depui pentru loc de casa daca mi lar da gratis ar fi tare bine, nu mai stiu daca mai e si acum acea lege 15 aici la noi au dat locuri la unii asa zisi "smecheri "care au apartamente si le-a dat locuri sa-si faca vile in loc sa dea la unii care sta cu chirie sau la parinti, asta-i Romania, bafta!