Salutare! Plantarea pomilor se poate face până în luna mai. Poți planta până atunci și puieții de kiwi, dar să îi îngrijești corespunzător dacă vrei să reziste și să se dezvolte cum trebuie.
Da.
Eu sunt fizician și sunt foarte sceptic,. să nu cad în extrema credinței în nimic și nimicuri.
Dar se pare că atitudinea celui care face mâncarea în timp ce o prepară, are influență asupra rezultatului.
Am fost în mănăstire zen budistă.
Nu intru prea tare în amănunte, ca să nu îmi fac eu însumi cultul personalității, nici pe TPU.
Acolo bucătarul avea un rol extraordinar de important.
Cu resurse modeste, o mâncare nu 100% vegetariană, dar aproape, să hrănească totuși.
Și nu chiar el, dar alt bucătar din aceeași zonă a fost întrebat, tot bucătar la mănăstire zen budistă.
Cum reușești să faci mâncare așa de bună la gust cu aproape nimic?
( Cu smântână din fântână și buruiene din grădină, ar fi spus bunica mea).
Răspunsul acelui bucătar a fost.
- Mă concentrez ( meditez).
Dar mă concentrez atât de tare, încât, dacă ar veni însuși Buda să mă sâcâie atunci, i-aș da cu polonicul în cap.
Și, ziceai de orez fiert, bucătarul acela făcea orez fiert.
Dar discutând acum, mi-a venit o idee.
Poate ai văzut pe You Tube, perfomanțele călugărilor de la Șhao Lin ( Pădurea Tânără).
Acestea au la bază doctrina budistă, este o mănăstire de călugări luptători budistă.
Au la bază o dedicație de o viață, începând din copilărie.
Mănâncă vegetale, orez.
Dar oare nu cumva mâncarea aceea, făcută din orez fiert de acel bucătar, care dă cu polonicul chiar și în Buda dacă este deranjat, oare nu cumva aceea contribuie la eficiența lor ca luptătorI?
Mă gândesc la cei tineri de azi.
Hai să facem mușchi, hai la sală, hai whey protein! Căte cupe pe zi, cu cătă apă să le beau, înainte sau după antrenament?
Oare nu contează și bucătarul, în ghilimele, care a creat și pus proteina aceea din zer în cutie la facerea de mușchi.
Asta ca idee de meditat.
Dar eu sunt fizician fanatic, eu vreau să știu ce e acolo.
Este fizica secolului 21-22.
Vrei și dta să participi?
Am loc la kakademia mea unde fac patafizică ( după Alfred Jary, Ubu).
Mi-ar plăcea sa pot studia tot felul de obiceiuri și tradiții și sa aflu de ce la alții se poate și la noi nu. Adică aveți dreptate prin chestia cu budiștii, fiecare cât de mic își are un rol, chiar și bucătarul fiindcă poate din nimic sa facă o masa gustoasa și sa sature mulți oameni.
Chestia cu sala și proteinele e foarte adevărată, lumea se descurajează când vad ca rezultatele apar după mult timp, dar cele lucrate fără proteine se vad și se păstrează și pe lunga durata, nu te dezumfli când le stopezi administrarea.
Mi-ar plăcea sa pot studia tot felul de obiceiuri și tradiții și sa aflu de ce la alții se poate și la noi nu.
Dacă ți-ar plăcea se transformă în ți-ai dori iar ți-ai dori se trasformă în ai vrea și dacă ai vrea se transformă în acțiune, ai putea să procedezi așa.
Bagi ceva chineză la bostan.
Scrii la Shao Lin și ceri permisiune de sejur la ei să înveți arte marțiale.
Primești aprobare.
Ajungi acolo.
Penntru că ei se auto gosopdăresc, toți fac de toate.
Cănd e să faci și tu ceva, te fofilezi să ajungi la bucătărie, întâi la spălat vase și la curățat morcovi.
Faci tot ce poți ca să excelezi, și să ceri prelungirea sejurului.
Ajungi la prepararea mâncării lângă Maestrul bucătar.
Faci tot ce poți să rămâî acolo 30 de ani.
Atunci vei învăța de ce ei pot și noi nu.
Și te-ai întoarce înapoi în România să ne înveți și pe noi, cei rămași acasă, cum să putem și noi.
Asta dacă ai trece de la a-ți plăcea la ai vrea.
Dar dacă ești numai căldicel, eu te vărs din gura mea, așa cum zice Ecleziastul.
Parauan_Andreea_1990 întreabă:
DANIEL17101998 întreabă: