anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va plac casele mici? (Mie da, in special cele istet planuite.)
Care ar fi minimul de camere de care ati avea nevoie ca sa va simtiti bine?
De asemenea, ganditi-va ca voi insiva ar trebui sa curatati casa respectiva, eventual impreuna cu partenerul/a - nu doar partenerul/a si nu o femeie de serviciu. Luati in calcul si cheltuielile de intretinere pe termen lung.
Deci, in aceste conditii, cate (si ce) camere ati dori la un apartament? Dar la o casa?

Răspuns Câştigător
| Kaℓi a răspuns:

Un apartament cu trei camere cred ca e suficient pentru o familie normala.
Despre case, iti dau dreptate. Nu inteleg nebunia astora care isi construiesc niste hidosenii de palate cu zeci de camere in care nu intra decat de cateva ori pe an. Less is more! Chiar facand abstractie de costurile de constructie, de intretinere etc, e o aiureala completa si o megalomanie de manelist.
Casuta mea ideala ar avea o sufragerie mare, o bucatarie potrivita si doua dormitoare mici dar incapatoare. Toate la parter! doua bai musai, si un hol cu ferestre pentru plante. Un dressing, eventual... si hai, poate inca o camaruta-atelier-depozit. Curte, o gradina cu pomi, un chiosc de stat la umbra cu o cafea si o carte.
Si vecini cumsecade!
Am avut asa ceva in copilarie... e singura "acasa" unde m-am visat vreodata happy

6 răspunsuri:
| ashlee a răspuns (pentru Kaℓi):

Super! Multumesc.

| Kaℓi a răspuns (pentru ashlee):

happy

regis
| regis a răspuns:

Minim 2 dormitoare, living, bucatarie, baie si dresing.

| ashlee a răspuns (pentru regis):

Da, asa ma gandeam si eu.
Gasesti ca e mai ok un dresing decat un simplu sifonier? Din ce motive? Nu am avut asa ceva, de aceea intreb.
Si ce ai propune in cazul in care lucram de acasa la laptop (nu avem hartii, documente), dar nu putem avea prea multe camere? Unde ar fi indicat sa asezam biroul si scaunul? Mersi.

regis
| regis a răspuns (pentru ashlee):

Am un dresing de 3/3, 5 m si e cea mai utila incapere a casei. Acolo am cosul de rufe murdare, masina de spalat, uscatorul de rufe, o masa de calcat, un sifonier cu 3 usi si 2 pereti si jumatate blindati cu rafturi si bare pentru umerase. Hainele parasesc dressingul doar atunci cand sunt imbracate, in rest acolo se desfasora tot: spalat, uscat, calcat, impaturat, depozitat. Pe langa comoditatea de a nu mai plimba rufele, marea utilitate deriva din faptul ca permite mobilarea minimalista a celorlaltor camere. Deci ieftin, usor de intretinut, aerisit. Si automat suprafata dormitoarelor poate fi substantial redusa, la fel si cheltuielile cu incalzirea.
Eu nu lucrez acasa, dar daca era cazul as fi prevazut un mic birou pentru asta, pentru a putea lucra nestingherit. Altfel, depinde de tipul muncii, dar daca e de ales doar intre living si dormitor, eu as alege dormitorul. Daca nu ai copii, merge chiar si in hol, bineinteles daca spatiul permite.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru regis):

Multumesc pentru informatii!