| Alexozeuros a întrebat:

Va salut, am o pereche de porumbei zburatori, de vreo 2 zile am pus la imperecheat un porumbel cu o porumbița in boxa inchisi, totul bine nu au trecut nici 5 minute si au inceput sa se ciugoale pe gat, masculul a dat dupa porumbița, s-a pus jos si a calcato. problema e ca i-am urmarit in aceste 2 zile daca porumbelul a mai calcat femela si nimic! Azi le-am dat drumul doar lor separat in voliera si parca nici nu se cunosc, de calcat nici nu mai zic, oare imperecherea a avut succes sau nu? Mentionez ca porumbelul mai turuie la ea dar nu prea il baga in seama, el sta pe cuib mai si turuie sa o cheme la cuib dar ea nu prea vrea, intrebarea ar fi daca e ok sa se ocoleasca o zi doua dupa ce sau imperecheat si dupa sa isi reia activitatea sau e o problema in toata treaba asta? Vreau raspunsuri cat de cat coerente va rog, cei care aveti experienta!

2 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

De preferat sa lasati pasarile sa isi aleaga singure partenerul. Asta inseamna, de fapt, imperechere naturala si cea care da mai multe sanse de reusita in depunerea unor oua din care rezulta pui de calitate. Imperecherea artificiala are riscul ca pe termen lung pasarile sa nu ramana un cuplu solid.

O femela prea tanara va fi incapabila sa aiba grija de oua si sa isi hraneasca puii

https://www.produsecolumbofile.ro/......e-sa-stiti