Uitasem.Iti trebuie si armatura.Plasa sudata tip Buzau.Grosimea fierului de 6 sau 8 mm cu ochiuri patrate de 8 sau 10.Ciment,balastru si apa.Nu il faci prea moale sa curga.Iti recomand sa il torni cand noaptea va fi peste +5 grade.Altfel ingheata si nu ai facut nimic.
Tasezi bine pamantul de pe suprafata respectiva.Numai daca este nevoie.Sa ai niste sipca pentru delimitarea suprafetei.Pui intai un strat de piatra peste tot(balastru).Iti trebuiesc 5 saci de ciment.Cumperi piatra margaritar sau mai mare, depinde de grosimea la care torni.Amesteci cu cimentul in proportie de 3 la 1 si il torni.Tragi cu un dreptar sa iasa drept finisat si gata.P.S.Nu se foloseste var la amestecul de beton.
Daca vei trece si cu masina pe acolo, ar fi bine sa decopertezi un strat cat mai gros de pamant, sa tasezi bine intreaga suprafata (ideal cu o "broscuta", dar merge si cu un mai de lemn). Apoi ar fi bun un strat de piatra, bine tasat si acesta, armatura si betonul. La armatura eu as merge pe plasa de 10 sau chiar de 12, iar daca ai vreo cunostinta pe la drumuri, nu ar strica si o bucata de geotextil. Nu te zgarci la ciment, un sac-doi in plus nu sunt o avere, vei avea insa garantia ca nu se sfarma in timp.
Nu uita de putina inclinatie pentru scurgerea apei, iar daca faci economie la ciment si armatura, lasa cateva rosturi de dilatatie.
O alternativa pe care eu o recomand tuturor este pavajul. Are multe avantaje: are aspect mult mai placut, nu balteste apa, se pot face sapaturi (de ex pentru conducte) fara a ramane urme, se poate scoate si muta in alta parte, se remediaza usor si cu costuri mici daca se lasat, se fisureaza sau se pateaza intr-un colt samd.
Multumesc pentru raspuns, foarte folositor.O sa fac intocmai cum m-ati sfatuit.O zi buna!
Nu intentionez sa trec cu masina ci vreau sa torn niste beton pentru ca de fiecare data cand ploua sau ninge se face noroi.
Am sa tin cont de sfatul dumneavoastra si am sa folosesc armatura mai groasa si putin mai mult ciment pentru ca nu concep ca sa se crape dupa 1-2 ani.O zi cat mai buna!
Daca nu treceti cu masina nu este necesara o armatura groasa. Eu as pune totusi pavele, cu necarosabile ar iesi sub 100 de euro.
Buna ideea cu plasticul (probabil folie de polietilena), acesta nu va lasa sa se scurga laptele de ciment. Dar nu inteleg utilitatea acelor pahare, ele sunt utile la fundatii, dar la o placa ce rol au acestea?
Nu cred ca am inceput ACUM sa misc sinele, iar daca terenul nu este in panta (fiind in curte inclin sa cred ca nu este), miscarile terenului vor fi in plan vertical, nu orizontale, deci in continuare nu le vad rostul. Chiar si la miscari orizontale, solutia nu o constituie paharele, pentru ca acestea nu vor tine pamantul in loc, ci vor determina fisuri in placa. Rosturile de dilatatie sunt solutia optima, dar la o placa de 20 mp bine armata nu vor aparea probleme.
PS: De unde sa iti dau eu funda?!?
Incearca sa nu mai imi explici lucruri pe care tu nu le intelegi. In primul rand eu doar raspund intrebarii, vad ca tu continui sa imi adresezi sfaturi ca si cand eu as fi cel care a intrebat. In al doilea rand, nu am contestat miscarile scoartei (chiar daca nu au legatura cu discutia), ci doar utilitatea paharelor. Apoi imi va fi greu sa gasesc un "Geologist", din simplul motiv ca asa ceva nu exista, cei care se se ocupa de geologie numindu-se geologi. Cu asta declar discutia incheiata, iar daca mai ai sfaturi pentru vict0rpreda te rog sa i le adresezi direct.